Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

De eerste Octubrina clementines zijn weer op de markt

AMT Fruit, onderdeel van de Munoz Group, en één van de grootste citrusleveranciers van het Verenigd Koninkrijk, heeft bekend gemaakt dat er weer Octubrina clementines verkrijgbaar zijn. Het ras werd twee jaar geleden in samenwerking met Tesco op de markt gebracht en begint momenteel alweer aan zijn derde seizoen tot grote tevredenheid van zowel producenten als consumenten.

Lorna Norrington, manager bij AMT:
"Onze samenwerking met Tesco toont aan hoe belangrijk de ontwikkeling van nieuwe rassen is voor het verbeteren van de kwaliteit van citrus. Octubrina is slechts één van de vele nieuwe rassen waarvan onze klanten de komende jaren zullen kunnen genieten."

Vanwege zijn uitstekende eigenschappen, die overeenkomen met die van het ras Clemenules, onderscheidt Octubrina zich van overige vroege mandarijnen die momenteel verkrijgbaar zijn. Deze sappige easypeeler biedt de consument in deze periode de beste kwaliteit.

Octubrina werd ontwikkeld in samenwerking met Citrus Genesis, dat eveneens onderdeel uitmaakt van de Munoz Group. David Alba van Citrus Genesis vertelt dat het bedrijf positieve reacties op het ras ontvangt. "Nu de bomen volwassen worden, leveren zij uitstekende volumes op."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven