Extreme droogte gunstig voor ClemenGold seizoen

Op het zuidelijk halfrond is het ClemenGold seizoen ten einde gekomen. "De extreme droogte en uitzonderlijk warme omstandigheden in de Zuid-Afrikaanse teeltgebieden hebben een positief effect gehad op de kwaliteit van het fruit," legt Marius du Plessis uit, directeur van ClemenGold.

"De cijfers van dit seizoen vormen het bewijs van onze succesvolle marketing van premium mandarijnen. Om verkocht te worden onder het easy-peeler ClemenGold merk, moet het fruit nagenoeg pitloos zijn (waarbij maximaal 5 tot 10 op de 100 vruchten pitten bevatten), er goed uitzien en uitstekend smaken. ClemenGold weet deze verwachtingen zelfs te overtreffen en beschikt over een uitgebalanceerde zoet-zuurverhouding. Het suikergehalte is hoog, 11%-14% TSS en de zuurgraad ligt tussen de 0,8% en 1,4%.Volgens het bedrijf hebben uitgebreide promotiecampagnes ervoor gezorgd dat de consument binnen de easy-peeler-categorie voor ClemenGold kiest omdat deze pitloos zijn. Uit reacties van zowel retailers als consumenten blijkt dat merkwaarden van ClemenGold (uitmuntendheid, zorg, innovatie, genot en gemak) bij fruitliefhebbers van over de hele wereld aanslaan en er wordt uitgekeken naar de start van het seizoen. Woolworths, die het merk exclusief aanbiedt in Zuid-Afrika, heeft ClemenGold onlangs een award uitgereikt voor beste leverancier.

"Momenteel is ClemenGold martkleider in de easy-peeler categorie. De productie komt niet alleen uit Zuid-Afrika maar ook uit Marokko, Spanje, Chili, AustraliĆ«, Peru en ArgentiniĆ«. "Hoewel ClemenGold beschouwd wordt als een 'laat' ras merken we dat er jaarrond vraag naar is. Om aan deze vraag tegemoet te komen, werken we aan de ontwikkeling van nieuwe rassen met vergelijkbare kenmerken, zoals de Leanri, zodat we ons seizoen kunnen verlengen." Vanaf januari 2017 zal ClemenGold weer in heel Europa verkrijgbaar zijn.

Bezoek www.clemengold.com voor meer informatie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven