Perry Verstraaten, De Blaeij:

"Hoe AGF-handel gaat lopen is vaak geen touw aan vast te knopen"

Tholen - Rond deze tijd van het jaar is het in de AGF-handel vaak stilte voor de storm. "Voor de feestmaand december begint is de verkoop altijd wat kalmer. Momenteel is het natuurlijk vakantie in Belgiƫ en 1 november was een nationale vrije dag. Voor ons is dat een dag met extra goede verkoop, want de bedrijven die wel gewoon willen werken kunnen hun AGF op een Belgische feestdag bij De Blaeij halen", vertelt Perry Verstraaten, verkoper bij de Nederlands/Belgische groothandel.
De Blaeij heeft verschillende klanten in diverse sectoren. "Een groot deel van onze afnemers is van Turkse origine, dus die zijn ook open op zulk soort dagen. Wij zoeken trouwens nog Turkse producten voor die klanten."


Het magazijn van De Blaeij in Evergem.

Alles loopt

Hij geeft aan dat de handel over het algemeen 'vrij gewoon' draait op dit moment. "Alles loopt een beetje, het is niet overweldigend. Bij ons is het altijd rennen en vliegen, dus een rustigere maand tussendoor is ook wel eens lekker. De klanten kopen wel wat, maar minder volumes dan anders. Rond december zal het waarschijnlijk weer aantrekken."

Lastig te volgen

Volgens Perry is er niet altijd een goede voorspelling te maken over hoe een product gaat lopen. Neem nu het citrus: daarvan is de oude oogst afgelopen en de nieuwe net begonnen. Er is maar weinig aanbod en de prijzen liggen hoog. Van bepaalde binnenlandse groenten is de prijs op de ene dag spotgoedkoop en de andere dag betaal je de hoofdprijs. Bij aardbeien was het seizoen abrupt afgelopen dit jaar en liggen de prijzen heel hoog. Hoe de AGF-handel gaat lopen is vaak geen touw aan vast te knopen. Vroeger was het koud en werd de kool duur bij wijze van spreken. Het lijkt wel of er steeds meer zaken zijn die invloed hebben op de prijsvorming. Voor een handelaar wordt dat ook lastiger inkopen."

Voor meer informatie:
Perry Verstraaten
Groothandel de Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (Belgiƫ)
T +31(0)115-613234
F +31(0)115-694943
info@deblaeij.nl
www.deblaeij.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven