komende week present tijdens PMA Fruittrade Chili

LBP gestart met kantoor in Peru

Tholen - De Zuid Amerikaanse markt is voor LBP een belangrijke. In veel landen in dit werelddeel is men actief, in Peru is zelfs op 1 september van dit jaar LBP Peru gestart. Het kantoor van LBP in Peru bevindt zich in Barranco, Lima. "Dat kantoor houdt zich uitsluitend bezig met het promoten van de diensten die wij in Europa aanbieden", vertelt Anton Filippo. "We hebben zeker niet de intentie om als expediteur in Peru aan de gang te gaan. Daar zijn anderen die dat veel beter kunnen, maar het bekend maken van onze diensten in Nederland is in Peru op dit moment met deze groei in dat land een mooie kans."

Naast Peru is ook Chili een focusmarkt voor LBP. "Als enige Nederlandse bedrijf zullen we ons de komende week tijdens de Chileense editie van de PMA presenteren. De PMA Fruittrade is een beurs en business to business evenement dat al jaren bestaat maar pas voor het derde seizoen onder auspiciƫn van de PMA wordt georganiseerd. Wij hebben er al voor het derde seizoen een eigen stand", zegt Anton Filippo, die de logistieke dienstverlener uit Maasdijk de komende week zal gaan vertegenwoordigen in Santiago. "Tijdens eerdere edities gingen we steevast als bezoeker naar de Fruittrade om daar tijdens business-to-business sessies met Chileense bedrijven in contact te komen", vervolgt hij. "Maar omdat wij als dienstverlener niet langer aan die sessies mogen meedoen was het hebben van een eigen stand een mooi alternatief."

De PMA Fruittrade is een relatief klein evenement. "De Chileense beurs is qua omvang een kleine beurs maar wel een waar alle Chileense exporteurs in ieder geval hun neus even laten zien. Dat geeft dus kansen om het netwerk te onderhouden, oude bekenden te begroeten maar ook in contact te komen met kandidaat klanten," zegt hij. "Dat is het doel van elke beurs maar vooral in Chili hebben we de laatste jaren hierdoor ons werkterrein behoorlijk kunnen laten groeien."

LBP Rotterdam BV bestaat al ruim 22 jaar en is als logistiek dienstverlener actief in het segment verse groenten en fruit. Daarbij werkt LBP voor het grootste deel voor de exporteurs overzee die de faciliteiten in Maasdijk gebruiken om daar vandaan hun handel door Europa te verkopen. "Daarnaast controleren we de kwaliteit, zorgen we zelf voor inklaring, keuringen en eventueel export documentatie, slaan we de handel op in een van onze 26 cellen en bieden we de mogelijkheid om bij problemen het fruit om te pakken. Daarnaast hebben we verpakkingslijnen voor bessen, citrus en kunnen we flowpacken, het fruit in netjes verpakken et cetera", vertelt Anton.

Gedurende het jaar maakt de Chileense fruithandel veel gebruik van de diensten van LBP. "De komende week gaan we weer eens in Santiago kijken of we onze klandizie in Chili kunnen uitbreiden. Uiteraard gaan we ook bij onze vaste relaties langs. De beurs PMA Fruittrade biedt daarnaast ook altijd onverwachte kansen. Vandaar dat we daar op 9 en 10 november zullen zijn."

Voor meer informatie:
Anton Filippo
L.B.P. Rotterdam BV
Honderdland 50,
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174 - 530545
afi@lbprotterdam.nl
www.lbprotterdam.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven