Zespri lanceert platform om Nederland fit de winter door te helpen

We kennen de risico's van de winter allemaal: door de kou en het tekort aan zonlicht slaat de vermoeidheid toe. We hebben de neiging om onze goede eetgewoontes te laten varen en terug te grijpen naar 'comfort food' en bankhangen. Dat gaat deze winter niet gebeuren! Onlangs werd in nieuw wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat groene kiwi's helpen om de pieken in de bloedsuikerspiegel te controleren. Dit was voor Zespri aanleiding om vanaf 1 november Nederland te helpen kiezen voor een fitte en vitale winter via het WINTERFIT-platform op Facebook dat t/m 28 februari online zal zijn. In samenwerking met zes bekende experts op het gebied van voeding en gezondheid geeft Zespri hier iedere dag tips voor een fitte winter.Kiwi's helpen je de winter door
Tijdens de winter maken we vaker ongezonde voedingskeuzes. We kiezen eerder voor suikerrijke voeding tijdens de feesten en de korte, donkere winterdagen. Het gebrek aan zonlicht werk namelijk in op onze hormonen. Zo kan bijvoorbeeld ons melatonine-gehalte, het hormoon dat getriggerd wordt door gebrek aan licht, pieken. Melatonine stimuleert het hongergevoel en maakt de drang naar suikers alsmaar groter. Suiker zorgt echter voor een constant hongergevoel en bijgevolg voor extra kilo's. "Na elke suikerrijke snack of drank neemt de suikerconcentratie in ons bloed snel en sterk toe. Daarna zakt onze bloedsuikerspiegel weer terug naar z'n normale niveau waardoor ons bloedglucosegehalte schommelt en je extra snel weer trek krijgt", aldus voedingsdeskundige Patricia Ploeger. Recent onderzoek heeft aangetoond dat groene kiwi's de opname van suiker door het lichaam vertragen en zo je suikerspiegel op peil houden. De vezels in een kiwi houden namelijk veel water vast, waardoor ze opzwellen wanneer ze in de maag terechtkomen en de opname van suiker vertragen. Door pieken in je bloedsuikerspiegel te voorkomen, vermindert je hongergevoel en dus ook die drang naar eten. Ideaal winterfruit dus!
 
Iedere dag een winterfit-tip
Van 1 november t/m 28 februari, gedurende de hele winter, nodigt Zespri Nederland uit om deel te nemen aan het WINTERFIT-event. Op deze Facebook-pagina zijn dagelijks winterfittips te vinden, samengesteld in samenwerking met 6 bekende Nederlandse food & health influencers. Het WINTERFIT-programma ziet er als volgt uit:

Maandag: Daan de Wit, schrijver van het boek 'Weet wat je eet. Gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap. ' Dit boek leert ons meer over de wetenschappelijke kant van onze dagelijkse voeding en gezondheid.

Dinsdag: Lienke de Jong, bekend van haar blog Dear Good Morning en haar ochtend workouts op 3FM, daagt ons uit met pittige workout-filmpjes, gebaseerd op het High Intensity Interval Training principe waarbij er intensief getraind wordt met enkel lichaamsgewicht.

Woensdag: Patricia Ploeger, gezondheidsambassadeur en voedingsdeskundige onder de naam GezondaanBod, vertelt ons alles over de juiste voedingskeuze om ook in de winter alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Donderdag: Laura Brijde, bekend als hardloopblogger Running Lau, helpt ons om te starten met hardlopen en dit vol te houden. Gedurende deze winter begeleidt ze ons tot een heuse ochtendrenner en misschien zelfs wedstrijdloper.

Vrijdag: Claire van den Heuvel, initiatiefnemer van Bluebelle Food Works en schrijfster van het family kookboek Easy Peasy, geeft tips en recepten om het hele gezin fit door de winter te krijgen. Ook de kids aan de groenten dus!

Zaterdag: Zespri deelt elke week een recept voor ontbijt, lunch, borrel of diner mét groene kiwi. Kiwi's zijn niet alleen lekker, maar hebben ook veel positieve invloed op de gezondheid, waaronder de spijsvertering, onze weerstand en de bloedsuikerspiegel.

Zondag: Claartje Schröder, foodie en fitgirl van het blog Foodness, werkt met ons aan onze lenigheid en ontspanning in haar wekelijkse yoga en pilatus-filmpjes. Een perfecte manier om de gezonde week af te sluiten.

Gratis en voor iedereen

Het WINTERFIT-platform kan gratis en door iedereen bezocht worden van 1 november 2016 tot en met 28 februari 2017. Aanmelden kan door te gaan naar bitly.com/zespriwinterfit of via de Zespri Kiwifruit Nederland-facebookpagina naar het WINTERFIT-event te gaan en te klikken op 'gaan'. Vanaf dat moment ontvang je dagelijks de winterfit-tip via Facebook. Dus doe mee, nodig je vrienden uit en ontvang de hele winter lang iedere dag een winterfittip op deze pagina.

Op naar een fitte en vitale winter!

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven