André Pereira, Agromontenegro

"Vraag naar Portugese kastanjes groeit"

Het Portugese kastanjeseizoen ging een maand geleden van start. Dit jaar is de kwaliteit beter dan vorig seizoen. Hoewel de maten niet zo groot zijn, worden er minder gebarsten kastanjes geoogst, laat André Pereira van Agromontenegro weten, waarbij hij benadrukt dat de kwaliteit tot nu toe uitstekend is."Ons seizoen loopt doorgaans van september tot het einde van het jaar en duurt hooguit drie tot vier maanden. Kastanjes worden meestal niet langer dan vier tot vijf maanden bewaard, uiterlijk tot maart, waardoor het seizoen praktisch gelijk loopt aan dat in andere producerende landen," legt Pereira uit. Hij voegt er aan toe dat de prijzen op de kastanjemarkt erg wisselend zijn en verschillen per variëteit.Jedia variëteit
Agromontenegro is een familiebedrijf en produceert al 25 jaar Judia kastanjes in de regio Serra da Padrela, de belangrijkste productieregio voor deze variëteit.

"We werken met zo'n duizend producenten en in 2015 bedroeg ons productievolume rond de 3.000 ton. We exporteren 80% van ons totale volume en onze belangrijkste afzetmarkten zijn Italië, Frankrijk, Spanje en Brazilië. De vraag naar kastanjes neemt toe." Het bedrijf levert zijn kastanjes in verpakkingen van verschillende formaten, variërend van 1 tot 30 kilo.
Gedroogde kastanjes
Met ingang van dit jaar gaat het bedrijf ook gedroogde kastanjes vermarkten, een nieuw product dat zich nog in de testfase bevindt. Het doel is dat alle kastanjes die niet aan de exportvereisten voldoen toch verwerkt worden. "Normaal gezien gooien we zo'n 1.500 ton weg maar op deze manier kunnen we deze kastanjes verwerken tot een smakelijke snack of gebruiken als diervoeder," aldus Pereira.

Voor meer informatie:
André Pereira
Agromontenegro
Rua da Igreja, 3 –Rio Bom
5445-083 São João da Corveira, Portugal
T: +351 933 175 555
E: geral@agromontenegro.net
www.agromontenegro.net

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven