"Ons seizoen loopt doorgaans van september tot het einde van het jaar en duurt hooguit drie tot vier maanden. Kastanjes worden meestal niet langer dan vier tot vijf maanden bewaard, uiterlijk tot maart, waardoor het seizoen praktisch gelijk loopt aan dat in andere producerende landen," legt Pereira uit. Hij voegt er aan toe dat de prijzen op de kastanjemarkt erg wisselend zijn en verschillen per variëteit.
Jedia variëteit
Agromontenegro is een familiebedrijf en produceert al 25 jaar Judia kastanjes in de regio Serra da Padrela, de belangrijkste productieregio voor deze variëteit.
Gedroogde kastanjes
Met ingang van dit jaar gaat het bedrijf ook gedroogde kastanjes vermarkten, een nieuw product dat zich nog in de testfase bevindt. Het doel is dat alle kastanjes die niet aan de exportvereisten voldoen toch verwerkt worden. "Normaal gezien gooien we zo'n 1.500 ton weg maar op deze manier kunnen we deze kastanjes verwerken tot een smakelijke snack of gebruiken als diervoeder," aldus Pereira.
Voor meer informatie:
André Pereira
Agromontenegro
Rua da Igreja, 3 –Rio Bom
5445-083 São João da Corveira, Portugal
T: +351 933 175 555
E: geral@agromontenegro.net
www.agromontenegro.net