Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: Blauwe bessenseizoen start eerder

Het Chileense seizoen voor blauwe bessen begon dit jaar vroeg. De export startte eind augustus en dat was een bijna een maand eerder dan in voorgaande jaren. Vorig jaar was het seizoen juist vertraagd wegens weersomstandigheden. Andres Armstrong van Chileense Blauwe Bessencomité meldde dat er een toename in productie van 3% is geraamd. Het exportvolume van Chileense blauwe bessen wordt geraamd op 94.000 ton.



"Een paar teeltgebieden hebben last gehad van de vorst van een paar weken terug. Verder verwachten we geen grote verliezen. De regen van de afgelopen weken zorgt misschien voor wat vertraging. We denken dat die vertraging voor de export gemiddeld uitloopt op 3 à 4 dagen. Onze prognoses gaan uit van normale weersomstandigheden en tot nu toe zijn er geen grote veranderingen geweest voor de geraamde uitkomst."



"Het seizoen begon met de vroege variëteiten. De weersomstandigheden waren gunstig voor het begin, met name met het oog op de Aziatische markt. Onze eerste ladingen van het seizoen gaan meestal naar Azië toe, maar dit jaar lijkt in tegenstelling tot eerdere jaren de vraag vanuit de VS echter groter te zijn. De seizoenspiek van Chili valt ergens tussen eind november en eind februari," zegt Andres Armstrong tot slot.

Voor meer informatie:
Andrés Armstrong
Chilean Blueberry Committee
T: + 56 224724783
E: aarmstong@asoex.cl
www.chileanblueberrycommitte.com
Publicatiedatum: