Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl onderzoekt overname Kaiser's Tengelmann-filialen

Discounter Lidl toont nu interesse rondom de verkoop van de filialen van de Duitse retailer Kaiser's Tengelmann. Oorspronkelijk zouden alle Kaiser's Tengelmann-filialen aan Edeka verkocht worden, maar de Duitse mededingingsautoriteit gaf hier geen toestemming voor. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel gaf daarop alsnog ministeriële toestemming, maar deze werd later op grond van bezwaren (o.a. van Rewe) door het gerechtshof Düsseldorf nietig verklaard.

Onlangs maakte Kaiser's Tengelmann daarom bekend de filialen afzonderlijk te verkopen. Als eerste zullen de winkels in Nordrhein-Westfalen verkochte worden.

Volgens persbureau SDA heeft Lidl nu interesses getoond in filialen van de onrendabele concurrent. Men doet echter ook al pogingen om alle filialen door Edeka over te laten nemen.

Bemiddelingsprocedure onder leiding van oud-bondskanselier Schröder
Afgelopen week werd ook bekend dat er een bemiddelingsprocedure onder leiding van oud-bondskanselier Gerhard Schröder doorgevoerd zal worden. Hier waren Edeka, Tengelmann, Rewe, vakbond Verdi en minister Gabriel het over eens geworden. Gedurende de bemiddelingsprocedure zouden er geen filialen aan derden verkocht mogen worden, schrijft SDA. In totaal gaat het om zo'n 16.000 arbeidsplaatsen.

In juli 2015 heeft ook Migros Zürich interesse getoond in de filialen van Kaiser's Tengelmann in Bayern.
Publicatiedatum: