Opera Terrae kiwiproducten

De Piana di Rosarno in Calabria is dankzij haar microklimaat geschikt voor de kiwiteelt. Ongeveer 3.000 hectare is hier bestemd voor kiwi's, die ongeveer 70.000 ton kiwi's per jaar opleveren. 10% van de Italiaanse kiwiplantages liggen in Calabria. Ramingen van het CSO (Centro Servizi Ortofrutticoli) tonen aan dat er in 2016 een daling van 30% in productie wordt verwacht en een toename van 15% in gewassen. Opera Terrae is bij kiwiteelt volledig overgestapt op biologische teelt. Pasquale Varrà: "Om de natuurlijke vruchtbaarheid en de biodiversiteit van de bodem te ondersteunen, gebruiken we geen kunstmatige producten voor onze bodem of planten. Naast het gebruik van biologische producten, gebruiken we ook groenbemesting met peulvruchten. Dit is een strategische techniek die goed is voor meerdere doeleinden. Het beschermt de bodem tegen overmatige regenval. De wortels van de peulvruchten stabiliseren de bodem en het houdt onkruid tegen." 

De oogst start wanneer de kiwi's een brix-waarde van 6° bereiken, wat meestal begin november het geval is. Dit is echter afhankelijk van het weer.
Het grootste deel van de oogst gaat naar Cooperativa Biologica Frutti del Sole, die zowel in Italië als in het buitenland biologisch fruit verkopen. Opera Terrae heeft een assortiment aan biologische jams zonder toegevoegde suikers ontwikkeld, waaronder ook een kiwi jam. "Kiwi's voor de verwerking rijpen aan de bomen tot een brix-waarde van 9-10° zodat we geen suiker toe hoeven te voegen. Verwerking gebeurt binnen 48 uur na de oogst. De kiwi jam van Opera Terrae bevat 130 gram fruit per 100 gram. Er wordt alleen biologische appelsap gebruikt als verdikkingsmiddel."De jam is verkrijgbaar in een maat van 375 of 130 gram. Selectiedozen bevatten jams van kiwi, sinaasappel en mandarijn. Ze zijn allemaal gemaakt van biologisch fruit van Opera Terrae en bevatten geen toegevoegde suikers.Contact:

Azienda Agricola Laganà M. Rosaria
Via Elvethia, 5
89025 Rosarno (RC)
Agnese Varrà - cell. (+39) 320 8669299
Pasquale Varrà - cell. (+39) 388 7517736
Email: info@operaterrae.com
Web: www.operaterrae.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven