Kastanjeproductie in Italiaanse Campania daalt 95%

In Campania, het voornaamste productiegebied van kastanje, wordt een daling van de oogst van 90% verwacht. In het zuiden zal de oogst naar verwachting nog lager liggen, terwijl een licht herstel in het noorden verwacht wordt hoewel een aantal regio's problemen krijgen door gebrek aan regen.Terwijl in het noorden de strijd tegen galwesp bevredigende resultaten oplevert, wordt de schade van de galwesp in midden Italië verergerd door het klimaat.

"In heel Italië is de productie gedaald met 95%. Het is het vijfde seizoen op een rij waarin we problemen ondervinden. Daarom zijn veel kastanjeboomgaarden verlaten," verklaart een teler uit Campania.

"Vorig jaar konden we tenminste nog behandelingen uitvoeren, maar dit jaar is er geen vruchtvorming. Dit gebeurde omdat, naast stress problemen en galwespen, de temperatuur te laag was tijdens de bloei."

Het klimaat zorgt voor veel problemen voor de bomen. "Bedenk dat het de afgelopen dagen in het Salerno gebied, 32°C was en het is bijna november."

In de loop der jaren lijkt het erop dat Italië wordt vervangen door Griekenland, Turkije, Spanje en Portugal. "Bijna alle kastanjes op de Italiaanse markt zijn geïmporteerd. Maar ik weet zeker dat er goede jaren in het verschiet liggen.

In de loop van 2015 importeerde Italië, ondanks het gedeeltelijk herstel van de binnenlandse productie, meer dan 32 miljoen kilo kastanjes (tegenover de 6 miljoen kilo in 2010).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven