Gebrek aan kennis en hoge verkoopprijzen

VS is geen grote afnemer van wilde paddestoelen

Wij importeren en exporteren veel verschillende soorten paddenstoelen," zegt Mathieu Rensy van American Mushroom Hunter. Binnenlandse, wilde paddenstoelen groeien aan de noordwestkust. De productie startte begin deze maand. Washington, Oregon, California, Montana en Idaho zijn enkele van de staten in de V.S. waar paddenstoelen geplukt worden. "Het seizoen ziet er dit jaar niet al te best uit," zegt Rensy. "We hadden een zeer warme zomer en het regende pas vrij laat. Het seizoen had al in augustus begonnen moeten zijn en niet in oktober." Met als resultaat dat er minder productie zal zijn.

Verbouwd in de bossen
"We weten nooit wat we krijgen, omdat wilde paddenstoelen in de bossen groeien. Moeder natuur heeft alles onder controle, niet wij. De oogst kan goed zijn, maar je kan ook na drie uur lopen in de bossen terug komen met slechts drie pond," zegt Rensy. Voor de aanvoer is American Mushroom Hunter afhankelijk van connecties. Kopers wachten buiten het bos en kopen van de plukkers. Sommige mensen leven van de pluk, sommigen plukken voor het plezier en verkopen wat ze niet nodig hebben.
 
 

Hoge tariefcontingent voor import van wilde paddenstoelen
"De markt van de V.S. is geen grote consument van wilde paddenstoelen,"meldt Rensy. "In Europa zijn wilde paddenstoelen in elke supermarkt aanwezig. De markt in de V.S. is moeilijker door het gebrek aan culinaire kennis voor deze bijzondere paddenstoelen. De mensen weten niet hoe ze deze bijzondere paddenstoelen moeten klaarmaken en het onderwijsproces is moeilijk en duur," zegt Rensy. Daarnaast zijn de invoerrechten in de V.S. hoog. "Wij betalen 22 % aan invoerrechten, waar Europeanen slechts 3,2% betalen. Afhankelijk van de soort zijn de prijzen doorgaans hoog in de V.S. met gemiddelde prijzen van 36- 40 euro per kilo. Voor 24 euro kunnen mensen een maaltijd krijgen ,"zegt Rensy. De vraag stijgt tijdens vakanties.

Naast de binnenlandse aanvoer importeert American Mushroom Hunter rond deze tijd van het jaar wilde paddenstoelen uit Europa, Oost-Europa en Zuid Afrika.Chique restaurants zijn de belangrijkste afzetmarkt
Wilde paddenstoelen worden gezien als luxe product en volgens Rensy worden ze voornamelijk geconsumeerd door mensen die de luxe keuken hebben ervaren, weten hoe ze ze moeten klaarmaken en hebben gereisd. De American Mushroom Hunter verkoopt zijn paddenstoelen aan distributeurs, die ze weer leveren aan restaurants en luxe supermarkten, zoals WholeFoods.

Voor meer informatie:
Mathieu Rensy
American Mushroom Hunter
Tel: 732-796-0020

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven