Nieuwe strategie voor vergroten Hongaarse AGF-productie

Het Hongaarse Ministerie voor Landbouw heeft nieuwe plannen opgesteld om de AGF-teelt van Hongarije te vergroten. Volgens dit plan kan de jaarlijkse AGF-productie toenemen met een miljoen ton. Ook kunnen er hierdoor zo'n 100.000 banen worden gegenereerd. 

Volgens de onderminister van Landbouw, István Nagy, produceert de Hongaarse AGF-sector op dit moment 2,5 miljoen ton per jaar. Met de nieuwe plannen zou de gemiddelde opbrengst van het areaal voor groenten toe moeten nemen met 35%, terwijl de fruitopbrengst moet toenemen met 70%. Hiermee zou de Hongaarse opbrengst per hectare boven het gemiddelde van de EU uit komen. Van de 100.000 nieuwe banen in de AGF-sector zou 80% gerelateerd zijn aan productie, terwijl de overige 20% gecreëerd zou worden in de verwerkingssector.

De overheid wil ook dat het aandeel aan Hongaarse producten in het assortiment van supermarkten groter wordt. Een toenemend aantal Hongaarse consumenten neemt een gezonde levensstijl aan. Zodoende kan volgens het Ministerie van Landbouw de consumptie van gezonde natuurlijke producten een belangrijke rol spelen voor de lokale AGF-sector.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven