Topdrukte voor Duitse champignonsector

De Duitse champignonsector is stabieler geworden, nu er van het wilde champignonseizoen wordt overgestapt naar conventionele champignons en exotische variëteiten als Eringi (King Oyster), Shiitake, Shimegi en Pom Pom Blanc.

In tegenstelling tot de rest van West-Europa had Duitsland een erg druk zomerseizoen. Deze drukte zal over twee weken weer terugkomen in de aanloop naar de kerstdagen.

Volgens de Bund Deutscher Champignon- und Kulturpilzanbauer e.V. ' (BDC) wordt 2016 waarschijnlijk een recordjaar voor de champignonteelt in Duitsland. Het is voor het eerst dat er een volume wordt geraamd van 70.000 ton. Hiervan is 63.000 ton bestemd voor verkoop als versproduct en 7.000 ton voor verwerking. Het geraamde totaalvolume neemt jaar op jaar toe met 3.000 ton.

Er is echter ook slecht nieuws voor champignontelers. Als een van de weinige producten in de AGF-sector nemen de prijzen van champignons lichtelijk af, terwijl de productiekosten geleidelijk toe blijven nemen.

Stabiele vraag naar witte champignons
"De vraag naar witte champignons is in de afgelopen tien jaar stabiel gebleven. Dit jaar is dat niet anders. Dankzij lage prijzen en een aanbod dat gedurende het jaar altijd voldoende is geweest, wordt de vraag niet beïnvloed door exotische champignons. We zien de laatste jaren echter wel wat meer concurrentie van bruine champignons," aldus een Duitse groothandelaar in champignons.

Volgens de groothandelaar neemt de populariteit van nieuwe variëteiten toe. Desondanks is het aandeel van deze variëteiten binnen de totale omzet vrij klein. Het bedrijf verhandelt ongeveer 50 ton aan gewone champignons tegenover 10 ton aan exotische champignons. Van de exotische variëteiten is de Eringi (King Oyster) het meest in trek.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven