Malecta maakt jam van klasse 2 aardbeien

Giuseppe "Pippo" Grassia produceert en verwerkt de lokale productie in Maletto op de uitlopers van de Mount Etna. Dankzij de bijzondere geografische ligging en microklimaat hebben elk van de 14 geteelde producten van Malecta S.r.l. een uitstekende aroma, smaak en kleur.Onlangs werd door de stichting "Sapientia Mundi" de "Special Medusa" prijs toegekend aan de gemeente Maletto voor de promotie van de lokale "Perla Rossa dell'Etna" aardbeienteelt."Het vlaggenschip van het bedrijf zijn aardbeien, maar Malecta verwerkt ook ander fruit afkomstig van lokaal geteelde gewassen zoals sinaasappelen, tangerines, bramen, zwarte vijgen, frambozen en Corsicaanse peren. Het heeft een strikt controle- en traceerbaarheidssysteem. Het is zelfs in staat om te bepalen uit welke kas de partij afkomstig is."


Pippo Grassia met chef-kok Anthony Andaloro

Giuseppe Grassia: "De jam wordt geproduceerd volgens een traditioneel recept met behulp van een hoogtechnologische fabriek. De vruchten worden geselecteerd, gepureerd en vervolgens geconcentreerd gedurende enkele uren op gemiddelde 65 ° C om de voedingswaarden te verzekeren. Er worden geen geur-, kleur- en conserveringsmiddelen toegevoegd maar alleen suiker, citroensap en pectine. De kleur van de jam houdt de oorspronkelijke levendigheid met een intens aroma."Vanwaar de productie van verwerkte producten?
Het is belangrijk omdat anders het overrijp fruit verloren zou gaan, maar ook om langer van een product te genieten wat zijn eigen seizoensgebonden waarde heeft. Van januari tot april kunnen we geen aardbeien produceren als gevolg van de koude temperaturen.De verkoopcampagne
"De prijzen zijn onveranderd gebleven terwijl de vraag naar verwerkte producten is toegenomen: We hebben onze export verhoogd met 40%.""Duitsland is onze voornaamste buitenlandse afzetmarkt terwijl in Italië onze producten te vinden zijn in het Centrum en het Zuiden en vooral in Rome, waar Le Sicilianedde de exclusieve rechten heeft op al onze producten." "Er zijn vier verpakkingsmaten van 100,140, 210 en 250 gram. Maar de 140 gram is favoriet op de Duitse markt."


"Omdat het is geclassificeerd als nicheproduct, vindt de verkoop direct plaats aan gastronomische of ambachtelijke winkels."


Weer anomalieën
"Er was alleen een probleem voor de productie van zwarte vijgen vanwege de abnormale temperaturen, die in april 30°C bereikte."


''Nadat het seizoen voor de aardbeien is afgelopen, beginnen we met de verwerking van bloedsinaasappels en tangerines.""Volgens Grassia is de belangrijkste uitdaging in deze sector het handhaven van de hoge kwaliteitsnormen. De productie is volledig handgemaakt en geconcentreerd. De productie vindt plaats in een vacuüm bij 65 graden. Elke pot bevat 65/70% fruit."Contact:
Azienda agricola Malecta S.r.l.
C.da Roccaro s. n.
95035 Maletto (CT)
Cell: (+39) 348 2818630
Email: info@malecta.it
Web: www.malecta.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven