Spaanse avocado-seizoen begint met hoge prijzen

Onlangs is het seizoen voor Bacon- en Fuerte-avocado's van start gegaan in de regio's Axarquía en de Costa Tropical. De eerste Hass-avocado's zullen pas eind november worden geoogst. Het totale volume aan Spaanse avocado's wordt geraamd op 70.000 ton.

"We zijn nu al bezig om de Bacon-avocado's op de markt te zetten. Deze exporteren we direct naar het Verenigd Koninkrijk en naar Oost-Europese landen," zegt Álvaro Martínez van Axarfruit. "Hoewel deze avocado's hun eigen markten hebben, zijn ze niet zo alom aanwezig als de Hass. Ze worden voornamelijk gebruikt voor de bestuiving en om Hass-avocado's tegen de wind te beschermen," voegt hij toe.Álvaro Martinez verwacht met deze oogst meer volume, een betere kwaliteit en grotere maten dan vorig jaar. "We zijn erg enthousiast over het Spaanse avocado-seizoen."

Volgens de teler willen de markten graag met Spaanse avocado's werken. De prijzen van avocado's van overzeese producerende landen zijn op dit moment erg hoog. Een doos biologische avocado's kan daardoor op dit moment zoveel kosten als €16 tot €17. "De prijzen zijn door het hele jaar erg hoog gebleven. Ze zullen naar verwachting in de komende weken iets dalen. De Spaanse avocado's hebben een betere kwaliteit wegens de nabij gelegen geografische ligging Spanje. Daarnaast zijn ze ook goedkoper," legt hij uit."Avocado's zijn een erg trendy fruitsoort. Er is over de hele wereld een hype rondom subtropisch fruit. De vraag neemt exponentieel toe en ligt ver boven het aanbod. Daardoor hebben we in vergelijking met vorig jaar onze omzet kunnen verdubbelen. We zijn hier erg blij mee. We weten nog niet waar de bovengrens voor deze sector ligt."


Voor meer informatie:
Álvaro Martínez
AXARFRUIT S.L.
Explanada de la Estación, nº 29
29700 Vélez–Málaga. Spain.
T: +34 952 54 95 62
M: +34 652 931 215
info@axarfruit.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven