Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelsector in China wordt zwakker

De Chinese appelsector is zwakker dan vorig jaar. Het oogstseizoen begint binnenkort en zal 45 dagen tot 50 dagen aanhouden. Aan het begin van het seizoen was de prijs voor een kilo appelen 1 yuan (€0,14) minder dan vorig jaar. "We hopen dat de marktprijs aan het eind van dit jaar wat toe zal nemen en stabiliseren, als later in het seizoen het aanbod aan appelen is afgenomen," zegt Li Guqing van Yantai Zhaoyuan Apple Cultivation and Sales. 



Afgenomen productie
"Qua productievolumes hadden we dit jaar een voordeel door de stabiele weersomstandigheden. We hebben in vergelijking met vorig jaar 2% minder appelen geproduceerd. Tijdens het teeltproces heeft onze technische staf een aantal maatregelen getroffen om de kwaliteit van het fruit te beschermen. We hebben aluminium-folie en plastic zakken gebruikt om de vogels weg te houden en we hebben moderne technologie voor de oogst gebruikt."

"Ons teeltbedrijf bevindt zich in het district Zhaoyuan in Yantai. We hebben een areaal van ongeveer 7 hectare en een jaarlijkse productie van 800 ton. We hebben daarnaast een magazijn voor koelopslag met een capaciteit van 5.000 ton. Onze appelen worden momenteel verkocht door groothandelaren in de grootste steden van China. In de toekomst willen we exporteren naar buitenlandse markten als Zuid-Oost-Azië en het Midden-Oosten."



Testen door externe instanties
"De provincie Shandong is een groot teeltgebied. Samen met een groot aantal andere telers krijgen we veel ondersteuning vanuit de overheid. We krijgen technisch advies en indirect ontvangen we subsidies voor de teelt. Daarnaast is er een inspectiebedrijf gevestigd in steden als Beijing en Sjanghai. Met behulp van dat bedrijf laten we door externe instanties het AGF testen, dat naar de wereldmarkt wordt geëxporteerd. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de kwaliteitsstandaarden voor import en export. Dat is iets dat helpt voor een gegarandeerde omzet van onze Chinese appelen."




Li Guqing
Yantai Anqiu Apple Cultivation and Sales

Telephone: +86 183 0211 5139
Email: paullee523@163.com


箱 (箱) [xi�ng]

  • box
  • trunk
  • chest
Publicatiedatum: