Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Duurdere frites wegens droogte Europa

De prijzen van frites gaan binnenkort in de VS stijgen. De reden hiervoor is de droogte in Europa. Nederland en Belgiƫ zijn twee van de grootste fritesexporteurs ter wereld. Het gebrek aan regen heeft een nadelig effect op de oogst. De seizoenspiek loopt van 1 april tot 30 september, maar dit jaar werd deze periode gekenmerkt door een beperkte hoeveelheid neerslag en hoge temperaturen.

In de afgelopen 12 maanden is in Nederland vaak sprake geweest temperaturen die hoger waren dan gemiddeld. Het teeltseizoen eindigde eveneens met warme en droge weersomstandigheden. September was de derde warmste en derde zonnigste maand die ooit werd gemeten.

Meteorologen in Polen en Duitsland melden vergelijkbare problemen in verband met een gebrek aan neerslag en een droge bodem. Als de akkers daar worden geploegd, blijft er een enorme stofwolk achter.

Bron: abc10.com
Publicatiedatum: