Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Biologische voeding lang niet altijd bestrijdingsmiddelen-vrij'

Biologische producten zijn lang niet altijd zoveel gezonder en beter voor het milieu als dat wij zelf denken. Dat stelt ASAP Science. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat biologische voeding geen bestrijdingsmiddelen bevat en dat alle biologische producten uitsluitend, voor de volle 100 procent, biologisch zijn. De bioproducten worden niet geteeld met synthetische bestrijdingsmiddelen, maar in sommige gevallen wel met behulp van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. De richtlijnen voor het EKO-keurmerk staan diverse middelen toe.



ASAP benadrukt dat veel verpakkingen van deze producten misleidend zijn. "Als producten geen duidelijk '100 procent biologisch-label' hebben, zijn ze in veel gevallen ook niet volledig biologisch, maar slechts gedeeltelijk."

Wanneer een product het label 'biologisch' draagt, moet het voor 95 procent biologisch zijn. Staat er dat iets is 'gemaakt met biologische ingrediƫnten', dan hoeft het maar voor 75 procent biologisch te zijn. Wanneer er 'bevat biologische ingrediƫnten' op de verpakking staat, is slechts 50 procent biologische inhoud voldoende.

Bron: NU.nl
Publicatiedatum: