Grote leveranciers drukken de prijzen

Droogte zorgt voor trage start Spaanse citroenenoogst

Als gevolg van droogte in de citrusteeltgebieden, Murcia en Alicante, heeft de productie van Primodiori citroenen vertraging opgelopen. Aan de gehele Spaanse oostkust hebben de extreem droge weersomstandigheden van dit jaar hun weerslag gehad op de kalibers van het fruit en dan met name in Murcia.

"Hoewel de kwaliteit en hoeveelheid sap in de citroenen op dit moment optimaal is, oogsten we het fruit maar mondjesmaat omdat het nog niet het juiste formaat bereikt heeft. Hoewel we de laatste weken wat neerslag hebben gehad, is dit bij lange na niet voldoende," legt een lokale teler uit. 

Op de Europese markt dalen de prijzen momenteel. Volgens Ailimpo zetten Argentiniƫ en Chili de markt onder druk omdat zij vanwege hun late oogst nog steeds citroenen aanvoeren. Ook Turkije is een geduchte concurrent. Binnenkort komen citroenen uit Italiƫ op de markt, waar het productievolume dit jaar met 25% groeide.

Volgens de interprofessionele vereniging zijn de kleinere kalibers voornamelijk geschikt voor de Oost-Europese markt, waar de concurrentie van Turks citrus groot is. De Spaanse citroenensector beklaagt zich over het feit dat grote Spaanse leveranciers de prijzen van Spaanse citroenen onder druk zetten gezien de matige kwaliteit van citroenen uit het zuidelijk halfrond.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven