Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mogelijke stijging consumptie door gezondheidslabels op groenten

Uit onderzoek is gebleken dat Australiërs te weinig weten over de voedingswaarde van groenten. Veel Australiërs eten ook niet de hoeveelheid groenten die wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Gezondheidslabels zouden mogelijk de consumptie van groenten kunnen laten toenemen. 

Ms Rekhy, onderzoeker, vertelde dat de meeste Australiërs wél de aanbevolen 2 stuks fruit eten per dag. Echter, maar 6% van de Australiërs eet de aanbevolen hoeveelheid groenten.

Het is algemeen bekend in Australië dat het eten van groenten goed is voor de gezondheid, maar men wist weinig over de specifieke voedingswaarde van verschillende soorten groenten. 

Rekhy: "Enkel weten dat groenten gezond zijn, is blijkbaar niet voldoende. Mogelijk kunnen gezondheidslabels op groenten helpen aangezien die aangeven wat de specifieke voedingswaarde van een bepaalde groente is."

Publicatiedatum: