Johan Reitsma over Nederlandse vestiging Transports Tarragona:

"Verbindende schakel tussen Nederlandse klanten en Spaans moederbedrijf"

Tholen - Vanaf mei dit jaar heeft de Spaanse transportonderneming Transports Tarragona in Nederland een lokale vertegenwoordiging. Johan Reitsma, die al twintig jaar actief is in de transportwereld, is vanuit Amersfoort met zijn agentschap Foodlogicx hiervoor verantwoordelijk. "Al jaren wordt gereden vanuit Spanje en Portugal op Europese bestemmingen als Engeland, Duitsland, Roemenië en Bulgarije. Nederland vormt de draaischijf voor de Europese AGF-productie en handel. Met ons Nederlandse kantoor kunnen we onze klanten nog beter bedienen. In ieder land lopen samenwerkingsovereenkomsten met nationale distributiebedrijven, om het netwerk doorlopend sluitend te houden."
 
"Transports Tarragona bestaat al 65 jaar en heeft een wagenpark dat dit jaar uitgebreid is naar 150 vrachtwagens, die voor zowel groupage als volle vrachten worden ingezet. Het is een echt familiebedrijf, waarbij de familie van de oprichters nog altijd aan het roer staat. Men heeft de capaciteit om grote klanten te bedienen, maar combineert dat met korte lijnen", vertelt Johan. "AGF maakt een belangrijk onderdeel uit van het pakket. Een groot deel van de vloot is uitgerust met DualTemp, zodat de lading op twee verschillende temperaturen op zowel koel- als vriestemperatuur kan worden vervoerd."Een aparte locatie in Nederland biedt volgens Johan tal van voordelen. "Onze naamsbekendheid in de Benelux was nog niet zo groot. Vanuit hier heb ik alle mogelijkheden om bij de Benelux-klanten langs te gaan. Dat werpt zeker zijn vruchten af. Ik functioneer als het ware als verbindende schakel om de marktwensen vanuit de Benelux te vertalen naar ons Spaanse moederbedrijf. In Nederland staat men toch vaak wat sceptisch ten opzichte van Spaanse vervoerders onder het mom van 'in bepaalde seizoenen bellen ze je plat en daarbuiten geven ze niet thuis'. Wij willen toe naar een klantenbestand met vaste transportlijnen zodat we het hele jaar door autogaranties kunnen geven, ongeacht weersinvloeden en seizoenen. Dat geeft rust in de tent aan beide kanten."
 
De Nederlandse vertegenwoordiging bevalt zo goed, dat er plannen klaarliggen om de activiteiten verder uit te breiden. "De eerste aanwas van nieuwe klanten is er al. Op termijn wil het bedrijf ook een Nederlandse entiteit met eigen operationele afdelingen. Genoeg uitdagingen dus voor het komende jaar."
 
Voor meer informatie:
Johan Reitsma
Transports Tarragona
Sales Agent Benelux & UK
Tel.+31 (0) 33 828 0624
benelux@transportstarragona.com
www.transportstarragona.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven