Hasselt heeft er een nieuwe biologische winkel bij. Op 16 oktober 2016 werd de nieuwe Origin'O store feestelijk geopend voor het grote publiek. De opening van de gloednieuwe winkel werd gevierd door zo'n 500 nieuwsgierigen. Met de opening in Hasselt wil Origin'O het hart van de Limburgse bioconsument veroveren. "Iedereen was alvast laaiend enthousiast", stelt store manager Stefaan Vanlerberghe.
Verse producten
Het concept? Heel simpel. Origin'O geeft de voorkeur aan verse, Belgische kwaliteit en wil door samen te werken met lokale boeren in de buurt van de winkels de keten zo kort mogelijk houden. Iedereen die naar de opening kwam, kon bijvoorbeeld proeven van biologische geitenbrie, gemaakt op een boerderij in Lummen.
Duurzaam
Voor het winkelbelevingsconcept en andere communicatie werkt Origin'O samen met strategisch communicatiebureau KIXX | Strategy & Communication, dat reeds de nodige ervaring heeft in de biowereld. "We willen onze duurzame visie laten vertalen in de winkelinrichting, en dat is wat mij betreft toch meer dan geslaagd", vertelt Stefaan. Wie ter plaatse wil proeven van biologische gerechtjes, kan terecht in de open keuken. Er is ook een uitgebreide kaastoog.
Samenwerking met VTI
In de winkel vind je ook wijnkistjes terug met daarop het Origin'O-logo gebrandmerkt. Voor het ontwerp van die kistjes deed Origin'O beroep op de leerlingen van het Vrij Technisch Instituut van Hasselt.
"Eind dit jaar lanceren we een nieuw O'magazine. Daarin zullen er terug een aantal interessante artikelen te lezen zijn over onze leveranciers. Uiteraard zullen er ook weer winterse recepten aan bod komen, om de feestdagen gezond én biologisch door te komen. We kunnen ook al vertellen dat er een nieuwe bonnenbox aankomt. In die box zullen er terug een pak mooie kortingsbonnen te vinden zijn", aldus Stefaan.
Voor meer informatie: www.origino.be


Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
- Greenyard haalt 90 miljoen euro op met vastgoedtransactie
- "In de groentehandel is één ding zeker: alles wat binnenkomt moet er ook zo snel mogelijk weer uit"
- "Dit hardfruitseizoen richten we ons meer op herstellen dan groeien"
- Uniek potentieel, concept en receptuur van De Blauwe Bes ter overname
- "Het ketendenken heeft een grotere plaats gekregen in de groenten- en fruitsector"
Top 5 - afgelopen week
- Wit-Rusland heft embargo op invoer van Europese groenten en fruit op
- Adriëlle Dankier volgt Fred van Heyningen op als CEO Nature’s Pride
- "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- Kalteraardbeien sluit definitief de deuren
- Aardappelgroothandel Landjuweel viert 100-jarig jubileum met relaties
Top 5 - afgelopen maand
- "Klokprijzen asperges en aardbeien onder de kostprijs"
- Groente- en fruitbewerkingsmachines, rollend materieel en inventaris van J.M. Levarht & Zonen B.V. in online veiling
- Staay Food Group verwerft aandelen Direct Fruit Services uit Houten
- Wit-Rusland heft embargo op invoer van Europese groenten en fruit op
- Fortuna Frutos UK in surseance van betaling
Weer
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-19 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-19 BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- 2022-05-18 Vereniging Biologische Boeren Achterhoek (BBA) bestaat 25 jaar
- 2022-05-18 Biologische landbouw in opmars in het Verenigd Koninkrijk
- 2022-05-18 Eerste Ekoplaza Foodmarqt opent 21 mei in Amsterdam
- 2022-05-17 Sprekers Organic Produce Summit 2022 bekendgemaakt
- 2022-05-16 "Op beleidsniveau en in de praktijk worstelen we met dezelfde issues"
- 2022-05-13 Compensatie- en steunregelingen Brexit voor biologische ondernemers
- 2022-05-13 Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- 2022-05-12 'De mooiste boodschap is bio'
- 2022-05-12 "Biologisch telen is stimuleren, niet onderdrukken"
- 2022-05-12 "De vraag naar bio-kurkuma uit Costa Rica neemt toe"
- 2022-05-12 "Het zal ons niet lukken om precies aan te sluiten op de nieuwe bio-appeloogst"
- 2022-05-11 Pilot True Price Winkelformat in de biologische speciaalzaak gestart
- 2022-05-10 "Met de stijgende buitentemperaturen trekt de horeca aan"
- 2022-05-10 "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- 2022-05-09 Supermarkten prijzen biologisch eten nauwelijks aan in folders
- 2022-05-06 Vietnam stimuleert biologische kokosnotenteelt
- 2022-05-05 Beste jaarcijfers ooit voor Organto
- 2022-05-05 "Fruit hangt nog aan de bomen op het moment dat klanten het bij Fresh.Land bestellen"