Spanje: Kwaliteitszegel voor golfkartonverpakking in opmars

Het Uniq-merk is een jaar geleden opgezet ter vervanging van het oudere merk Plaform. "We werkten met de ervaring die we met Plaform hadden opgedaan. Daaraan voegden we die dingen toe, die de markt op dit moment nodig heeft. Dat zijn vooral nieuwe ontwerpen en modellen, containers voor langere afstanden en een meer gestandaardiseerde verpakking," aldus Juan Mendicote.

In 2016 nam het aantal bedrijven in Spanje dat golfkartonverpakking produceert en met het Uniq-kwaliteitszegel werkt toe tot een totaal van 44. "Er was in dit jaar sprake van veel interne en externe communicatie om de voordelen van dit systeem voor verpakkingsproductie te promoten, zegt Juan Mendicote van AFCO.


Juan Mendicote en Patricia Vallejo-Nágera van Uniq op Fruit Attraction

"Een van de belangrijkste innovaties is dat er geen beperkingen meer zijn bij het ontwerpen van de verpakking. De klanten kunnen daarom het format gebruiken dat het meest bij ze past om meer omzet te draaien. Elke container kan het Uniq-keurmerk dragen, zolang het maar tegemoet komt aan de vereisten die we gesteld hebben met betrekking tot vochtige omstandigheden. De fabrikant moet onze kwaliteitscontroles ondergaan, maar verder zijn er geen grenzen gesteld aan het ontwerp. De enige beperking is de eigen verbeeldingskracht," legt hij uit.

Volgens de vertegenwoordiger van Uniq is het voordeel van het nieuwe productiesysteem dat de kwaliteit kan worden aangepast aan de eigenschappen van het product, de manier waarop het wordt getransporteerd (land-, lucht- of zeetransport) en hoe lang dit transport duurt. "We hebben gekozen voor de benodigde kwaliteit, maar ook voor niet meer dan nodig is. Daarmee hebben we de kosten kunnen optimaliseren en kunnen we ook milieuvriendelijker te werk gaan."Een onderzoeksteam van de universiteit van Bologna heeft onlangs een verslag gepubliceerd, waaruit blijkt dat de houdbaarheid van groenten en fruit met drie dagen kan worden verlengd door middel van golfkartonverpakking. Het is een absorberend materiaal met een antimicrobiële werking. "We zijn erg trots op het feit dat de wetenschap bewijs levert voor iets wat wij al jarenlang verkondigen," zegt Juan Mendicote.

"We blijven doorgaan als marktleiders binnen de verpakkingssector voor AGF. We zien een veelbelovende toekomst tegemoet met Uniq. Elk jaar sluiten nieuwe bedrijven zich bij ons aan. We denken dat dit een uniek idee in Europa is: het enige systeem voor golfkartonverpakking met een kwaliteitszegel," zegt Juan tot slot.


Voor meer informatie:
afco.es
UNIQ
Javier Torres Arce
T: +34 983 002 991
M: +34 660 651 471
javier.torres@paaspoint.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven