Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede kwaliteit en prijzen voor herfstaardbeien

Met een goede kwaliteit en uitstekende prijzen is het herfstseizoen in Verona interessant voor aardbeien, zeker omdat consumenten ze het hele jaar door willen kunnen kopen. Primo Anselmi, directeur van Apo Scaligera, bevestigt dat zo'n honderd leden op dit moment de herfstproductie aan het oogsten zijn.

 

"Door het weer zijn er geen grote hoeveelheden beschikbaar, maar de kwaliteit is goed. Alle velden worden beschermd met polytunnels."



De planten hebben geleden onder de warme temperaturen in september en de plotselinge kou in oktober. Daarom is er minder fruit dan gemiddeld. Over het algemeen verzamelt Apo Scaligera 5.500 ton aardbeien per jaar, waarvan 10-15% in de herfst wordt geoogst.



 
"We leveren aan Italiaanse retailers en een aantal buitenlandse ketens. Op het moment zijn de prijzen goed en de opbrengsten voor de telers niet slecht."

Uit technisch oogpunt werkt onderzoeker Gianluca Baruzzi van Crea Forlì aan een genetisch verbeterprogramma dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door Apo Scaligera. "Een van de belangrijkste herfstvariëteiten is de Eva, samen met de nieuwere Garda. 35-40 dagen na het planten wordt er gedurende 20-25 dagen geoogst. De lenteproductie komt van dezelfde planten." Voor de herfstproductie zijn er rustieke planten nodig Ze moeten de stress van een dubbele productie weerstaan en meststoffen kunnen opnemen.
Publicatiedatum: