Meer omzet bio K-Group Finland | Merkel wil oplossing om Kaiser's te redden

Online verkoop AGF wordt populair

Japan: Lawson heeft beter eerste halfjaar dan verwacht
De Japanse retailer Lawson had in zijn eerste halfjaar van 2016 een netto omzetgroei van 4,5% tot US$10,3 miljard (€9,4 miljard). De winst daalde met 5% tot US$380 miljoen (€345,7 miljoen). Lawson heeft geïnvesteerd in een aantal eigen teeltbedrijven in 23 verschillende regio's in Japan, waarmee vers AGF aan het eigen winkelnetwerk en verwerkingsfaciliteiten kan worden geleverd. De supermarktketen Seijo Ishii van Lawson had met eind augustus van 2016 in totaal 127 vestigingen. (igd.com)

Zuid-Afrika: stijgende winst voor Pick n Pay
Pick n Pay Stores Ltd. had in zijn eerste halfjaar een toename in de winst van 18%. De Zuid-Afrikaanse keten trok met nieuwe vestigingen en kortingen meer consumenten aan. De winst kwam in de eerste zes maanden neer op 381,8 miljoen rand (€24,7 miljoen), in vergelijking met de 322,5 miljoen rand (€20,9 miljoen) van vorig jaar. De omzet steeg met 7,2%. De keten heeft in deze periode 74 vestigingen geopend. Een deel hiervan werd opereert voornamelijk op het platteland onder het merk Boxer. Volgens Pick n Pay begint de hoge mate aan prijsinflatie voor voedingsmiddelen van de afgelopen maanden weer af te nemen. (Bloomberg)

VS: Supervalu verkoopt Save-A-Lot for $1,37 miljard
Supervalu gaat zijn Save-A-Lot-keten verkopen aan het Canadese investeringsbedrijf Onex Corp voor $1,37 miljard (€1,25 miljard). Supervalu zocht al langere tijd naar een manier om de keten af te splitsen. Save-A-Lot was met zijn groothandels- en retailketen verantwoordelijk voor een kwart van de totale omzet van Supervalu. Supervalu gaat een samenwerkingsverband van vijf jaar aan met Onex om een aantal ondersteunende functies voor Save-A-Lot te blijven vervullen. Save-A-Lot heeft een netwerk van 1.370 vestigingen, waarvan een deel als franchise-licentie is opgezet. De vestigingen bevingen zich in de VS, het Caribisch zeegebied en Centraal-Amerika. (Reuters)

Finland: Meer omzet door bioproducten bij K-Group
De Finse K-Group verwacht dit jaar een omzetgroei van 10% voor biologische producten. Momenteel bevat het assortiment van K-Group zo'n 2.000 biologische producten, die samen goed zijn voor 1,6% van de totale omzet. Bij sommige vestigingen van K-food is dit percentage zelfs 7%. (esmmagazine.com)

Online verkoop AGF wordt populair
Steeds meer consumenten kopen hun AGF online, aldus panelleden tijdens een discussie op de Fresh Summit van de Produce Marketing Association. "Consumenten zijn bereid om via verschillende kanalen boodschappen te doen," zegt Sherry Frey van Nielsen Perishables Group said, Andere panelleden waren Eric Stone van FreshDirect en Loren Zhao van het in Sjanghai gevestigde Fruitday.com. (supermarketnews.com)

USA Pears benoemt Sprouts tot Perenretailer Van Het Jaar
Tijdens de PMA Fresh Summit heeft USA Pears het bedrijf Sprouts Farmers Markets uitgeroepen tot de perenretailer van het jaar 2016. De keten werd gehuldigd wegens zijn verbeteringen voor de perencategorie en zijn grote perenomzet. "Namens bijna 1.600 perentelers in Washington en Oregon feliciteren we Sprouts met hun inspanningen om een sterke perencategorie op te bouwen," aldus Kevin Moffitt van Pear Bureau Northwest. Ook werden onder andere Costco Wholesale, Publix Super Markets, Giant Eagle, Inc., Tops Friendly Markets en Walmart gehuldigd als marktleiders binnen de perencategorie. (Bron: Pear Bureau Northwest)

VS: Giant Eagle wil werknemers uitkopen
De keten Giant Eagle is van plan om een aantal directieleden uit te kopen wegens lage voedselprijzen en andere omstandigheden. Volgens Dan Donovan moest het bedrijf zijn vaste kosten verminderen en zijn leveringsketen beter stroomlijnen. Als onderdeel van deze plannen krijgen een aantal directieleden een vrijwillig bod om zich uit te laten kopen. (post-gazette.com)

Ierland wil positie in supermarktsector niet opgeven
De Ierse minister van Landbouw, Michael Creed heeft gewaarschuwd dat de Ierse voedingsmiddelensector niet van plan is om zijn positie in Britse supermarkten op te geven. De minister zei dat de uitslag van Brexit in de komende jaren een uitdaging gaat zijn voor het beleid met betrekking tot de supermarktsector. (agriland.ie

Merkel wil oplossing om Kaiser's te redden
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de druk verhoogd op de ketens Edeka en Rewe om een oplossing te vinden voor het noodlijdende Kaiser's Tengelmann. Rewe, Edeka en Norma zijn al een poos met elkaar in overleg om het kleinere Kaiser's over te nemen. De gesprekken liepen onlangs muurvast, met als resultaat dat de eigenaren van Kaiser's overwegen om het bedrijf op te breken. Met Kaiser's zijn ongeveer 8.000 banen gemoeid. (en.europeonline-magazine.eu)

Palmer & Harvey benoemt voormalig Tesco-CEO
De Britse groothandelaar Palmer & Harvey heeft voormalig Tesco-directeur Tony Reed aangesteld als nieuwe CEO. Per direct zal hij de functie overnemen van Chris Etherington. Etherington stond sinds 2006 aan het roer bij Palmer & Harvey.(igd.com)

VS: Weis voltooit renovatie Food Lion-vestigingen
Weis Markets heeft vestigingen gerenoveerd, die eerder van Food Lion waren overgenomen. Alle 38 winkels worden in het begin van november onder het Weis-merk heropend. De keten heeft onlangs vestigingen in Millsboro, Lewes, Millville en Rehoboth Beach in Delaware en in Easton in Maryland geopend, terwijl er eerder al 21 winkels in Maryland en vier winkels in Delaware in bedrijf waren gegaan. (supermarketnews.com

Australië: Caltex wil pompstations Woolworths overnemen
Caltex Australia heeft aangegeven dat het bedrijf een voorstel aan Woolworths heeft gedaan om zijn pompstationketen over te nemen. Analisten schatten dat de keten verkocht gaat worden voor meer dan AU$1,5 miljard (€1,1 miljard). (Reuters)Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven