Wolfcarius Fruit is bijna klaar met de pluk

"Prijsniveau peren voor bijna alle maten nagenoeg hetzelfde"

Tholen - De hardfruitpluk is bijna ten einde bij Wolfcarius Fruit in West-Vlaanderen. "We zijn momenteel bezig met de tweede pluk Jonagold en naar volgende week toe zullen we de derde pluk afronden. Tot nu toe zijn we heel tevreden over de kwaliteit en de maatvoering", vertelt Yves Wolfcarius, die samen met zijn broer Stephan het bedrijf runt. Wolfcarius heeft een areaal van 90 hectare en teelt, stockeert, verpakt en verkoopt appelen en peren. Het fruit gaat met name naar retail, grossiers en kleinhandelaren.

Peren - weinig prijsverschil
"Als het gaat om Conference zijn we zeer tevreden", vervolgt hij. "De Doyenné du Comice viel qua opbrengst wat tegen,, maar dat kwam door het weer tijdens de bloeiperiode." Yves hoopt dat de prijszetting dit seizoen beter zal zijn. Opmerkelijk is dat de perenprijzen op dit moment voor bijna alle maten nagenoeg hetzelfde zijn. Normaal zie je een duidelijk verschil tussen de grote en kleine maten en nu is dat minimaal. Over het algemeen zijn de prijzen niet super, maar ook niet dramatisch te noemen. We zullen afwachten hoe de markt voor peren zal evolueren."


Stephan en Yves Wolfcarius met hun vrouwen, die ook beide in het bedrijf werken.

Appelen - nu al onder druk
"Bij appelen is het volume heel goed en ook over de maatvoering mogen we niet klagen. Wat heel erg meeviel dit seizoen is dat het toch nog goed kwam met de kleuring. Door het extreem warme weer in september waren we daar wat huiverig voor, maar de laatste weken is het verschil tussen de dag- en nachttemperaturen gelukkig opgelopen en is de kleur van de appelen buiten verwachting goed gekomen. Met name bij Jonagold is dat temperatuurverschil heel belangrijk." Op prijsgebied valt het tegen. "Appelen hebben het echt moeilijk en prijzen staan nu al fel onder druk. "Hij is matig positief over de komende tijd. "Het seizoen is nog maar pril, het is net begonnen. Hopelijk zal het na nieuwjaar beter zijn.

Promoties
Volgens Yves is het soms nog beter om te handelen in het binnenland dan om te exporteren in deze tijden. "Retailers hebben dan wel strenge eisen, maar meestal krijgen we een goede prijs. Je hoort telers wel eens klagen over promoties die worden gehouden tegen lage prijzen, maar acties zijn af en toe ook nodig vind ik. Dan wordt het product tenminste in de kijker gezet. Als ze de rest van het jaar voor een correcte prijs worden aangeboden, mag er van mij zeker wat gepromoot worden in de supermarkt. We willen natuurlijk wel wat verdienen op de inspanningen die we doen."

Voor meer informatie:
Wolfcarius Fruit Supply Bvba
Bulmolenweg 7
8720 Markegem - België
tel: +32 51 63 40 91
mob: +32 476 38 76 04
fax: +32 51 63 63 42
www.wolfcariusfruit.be
info@wolfcariusfruit.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven