Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Schotland: Oproep tot bessenboycot bij Lidl | Auchan wil flink investeren in Rusland

Sainsbury's onthult nieuwe tomaat

Amazon wil nieuw distributiecentrum in Californië
Amazon wil een distributiecentrum opzetten in Irvine in Californië. Het gebouw dat hiervoor is gereserveerd wordt alleen aan de binnenkant gerenoveerd voor de logistieke activiteiten van Amazon, aldus een woordvoerder van het stadsbestuur van Irvine. (andnowuknow.com)

Toenemende vraag naar versproducten bij Nisa
Volgens Nisa Retail is de omzet van het assortiment aan versproducten gestegen met 21,9%. De omzet van het eigen Heritage-merk steeg jaar op jaar met 9%. Nisa won onlangs de onderscheiding van Retailer van het Jaar voor Versproducten bij de 2016 Retail Industry Awards. "Consumenten maken steeds meer gebruik van buurtwinkels voor hun versproducten. De vraag naar verse groente en fruit van hoge kwaliteit neemt daardoor nog steeds toe. Als vers fruit en salades goed beschikbaar zijn, kunnen consumenten bij buurtwinkels terecht en is het voor ze niet meer nodig om naar grote ketens te gaan," aldus Stewart Smith van Nisa. (talkingretail.com)

Schotland: Oproep tot bessenboycot bij Lidl 
Mexicaanse telers hebben aan Schotse consumenten gevraagd om uit protest geen bessen van Lidl meer te kopen. De reden voor deze oproep tot een boycot is wegens meldingen van slavenarbeid, onveilige werkomstandigheden en intimidatie. De bessen van Lidl zijn afkomstig van het bedrijf Driscoll's, dat bekend staat als de grootste bessenleverancier ter wereld. (heraldscotland.com

Analist: "Aldi en Lidl verdubbelen omzetgroei in VS"
Lidl en Aldi hebben ich in de Amerikaanse supermarktsector tot nu toe vooral gericht op consumenten met een lager inkomen. De beide ketens zijn echter nu ook bezig om consumenten uit de middenklasse aan te trekken, gezien alle Amerikaanse consumenten bewuster lijken om te gaan met hun besteedbaar inkomen. Het marktsegment voor consumenten met een laag tot middelhoog inkomen kent daardoor steeds meer concurrentie. Aldi richt zich met wat duurdere producten in het assortiment zoals biologische groente en fruit ook op de meer vermogende Amerikanen. Bernstein-analist Alexia Howard verwacht dat de discountketens hun jaarlijkse omzetgroei tussen 2015 en 2020 zullen verdubbelen naar 15%. In de afgelopen vijf jaar was de omzetgroei zo'n 6%.
Klik hier om verder te lezen op wsj.com

Asda in geschil om gelijk salaris van werknemers
Een rechter heeft bepaald dat 7.000 voornamelijk vrouwelijke stafleden van de Britse keten Asda net zoveel loon moeten krijgen als hun voornamelijk mannelijke collega's in distributiecentra. Asda is echter van mening dat de functies van de twee groepen niet te vergelijken zijn, wat een verschil in salaris zou rechtvaardigen. Asda overweegt om tegen de uitspraak in beroep te gaan. (Reuters)

VK: Sainsbury's onthult nieuwe tomaat
Sainsbury's heeft een nieuwe tomaat onthult, die gebruikt gaat worden in lunchpakketten van de keten. De nieuwe tomaat heeft als speciale eigenschap dat het sandwiches niet klef maakt. Sainsbury's heeft £8 miljoen (€8,8 miljoen) geïnvesteerd in nieuwe lunchproducten, waaronder deze lekvrije Vine Ripened Intense Tomato. (rimsbytelegraph.co.uk)

Online supermarkten veranderen koopgedrag in India
Klik hier om het artikel te lezen.


Barclays: "Jerónimo Martins heeft sterk kwartaal in Polen"
Volgens Barclays European Food Retail Equity Research zal de Poolse Biedronka-keten van Jerónimo Martins waarschijnlijk sterke resultaten van zijn derde kwartaal bekend maken. Volgens Barclays zal de like-for-like-omzet van Biedronka toenemen met 7,8%, terwijl de bruto winst toe zal nemen met 7,4%. Dit is het gevolg van de hogere prijzen die de keten heeft ingevoerd. Ook had de keten baat bij het besluit van de Poolse overheid om de invoer van een retailbelasting voor buitenlandse ketens uit te stellen. Jerónimo Martins maakt zijn resultaten bekend op 21 oktober. (esmmagazine.com

Auchan wil 30 miljard roebel investeren in Rusland
Auchan Retail Russia is van plan om in 2017 30 miljard roebel (€434,3 miljoen) te investeren in zijn activiteiten in Rusland. In 2016 heeft het bedrijf 23 miljard roebel (€333,0 miljoen) geïnvesteerd in de Russische markt. Voor het einde van 2016 wil Auchan 30 nieuwe vestigingen in Rusland openen. (russianconstruction.com)

Nieuw-Zeeland: Supermarkten werken tegen obesitas onder kinderen
Nieuw-Zeelandse supermarktketens werken mee aan een plan tegen obesitas onder kinderen. Het plan is onder andere ondertekend door Foodstuffs en Progressive Enterprises, die samen verantwoordelijk zijn voor de drie grootste supermarktketens van Nieuw-Zeeland. In dit plan worden een aantal initiatieven van de overheid ondersteund, zoals voorlichtingscampagnes, meer keuzemogelijkheden voor gezonde voedingsmiddelen en het gebruik van gezondheidsratings op huismerken. Ook beloven de aangesloten ketens te letten op ethisch verantwoorde reclame van voedingsmiddelen voor kinderen. (stuff.co.nz)

Spanje: Mercadona actief in nieuwe regio
De Spaanse supermarktketen Mercadona gaat een nieuwe supermarkt openen in Ribadeo in Galicia. De locatie geldt als een belangrijk toegangspunt voor de regio, waarmee consumenten uit nabijgelegen gebieden als A Mariña en het westen van Asturias kunnen worden aangetrokken. (esmmagazine.com)

Analisten over "droomscenario" van Save-A-Lot
Klik hier om het artikel te lezen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven