Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stefan Bosmans, Michel NV:

"Het is een raar aardbeienseizoen geweest"

Tholen - De binnenlandse aardbeienvolumes nemen af en de prijzen zijn hoog. "Momenteel spreken we over vier euro per halve kilo. Veertien dagen geleden was dat nog de helft", aldus Stefan Bosmans van Michel NV uit Brussel. "Het is natuurlijk warm geweest waardoor er veel productie tegelijk kwam. Nu zitten we met kleinere volumes en ook kleinere aardbeien. De dikkere maten zijn afgelopen."



Op en neer
Hij geeft aan dat het een bijzonder jaar was in de aardbeien. "Het is echt een raar seizoen geweest. De prijzen en volumes gingen op en neer. Ditmaal leek het weer een nog grotere rol te spelen in de marktsituatie dan andere jaren." De aantallen uit het binnenland nemen af en over ongeveer een maand zal Groothandel Michel weer Spaanse aardbeien aanbieden. "Meestal starten we half/eind november met de Spaanse. We hebben dan ook nog wel Belgische winterteelt met Sonata en Elsanta, maar die spelen dan een kleinere rol en zijn meestal hoog van prijs."

Michel NV is een groothandelaar uit Brussel en gespecialiseerd in aardbeien en ander zachtfruit. Ze leveren jaarrond aardbeien, maar de volumes liggen met name in de zomermaanden hoog. De producten worden afgezet bij andere groothandelaren, marktkramers, traiteurs en bakkers.

Voor meer informatie
Stefan Bosmans
Groothandel Michel NV
Werkhuizenkaai 22-23
Magazijn E123/124/129/130
1000 - Brussel
Tel: +32 (0)2 241 70 44
GSM: +32 (0) 474 339570
stefanbosmans@michelnv.be