Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet supermarkten in augustus met 1,5% toegenomen

In augustus 2016 heeft de sectorbrede detailhandel 1,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt CBS. De verkopen (volume) waren 0,9 procent hoger, de prijzen lagen 0,5 procent hoger. De koopdagsamenstelling in augustus had een positief effect op de omzet. Vooral de foodsector behaalde meer omzet. Daarnaast is ook online weer flink meer omgezet.



Augustus had in 2016 een dinsdag en woensdag meer en een zaterdag en zondag minder dan in 2015. Na correctie voor de samenstelling van koopdagen is de omzetgroei iets minder sterk.

Hogere omzet supermarkt en speciaalzaak
Winkels in voedingsmiddelen hebben in augustus 1,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen lagen 0,9 procent hoger dan vorig jaar, de verkopen 0,4 procent. De omzetgroei van de supermarkten (1,5 procent) was hoger dan die van de speciaalzaken (0,6 procent).

Bron: CBS
Publicatiedatum: