Frutesa exporteert 95% naar Europa

Guatemala: Beter peulenseizoen dan vorig jaar

Het peulenseizoen van Guatemala gaat beginnen en hoewel het nog te vroeg is om zeker te zijn over het verloop hiervan, lijkt het erop dat het beter zal verlopen dan het vorige seizoen.Weersomstandigheden veel beter
Luis F. Teo, van Frutesa, verwacht dat de export van peulen per vliegtuig start rond 20 oktober en wanneer het volume toeneemt halverwege december zal de export over zee verlopen, net op tijd voor de kerstinkopen. "Wij exporteren 95% van onze totale volume naar Europa. Dit nieuwe seizoen willen we onze export naar Duitsland vergroten en we zien de mogelijkheid om te beginnen met de export naar Oost-Europa," zei Teo.

Ten opzichte van het vorige seizoen, waarin de productie moeilijkheden ondervond door de uitzonderlijke neerslag tussen oktober en december, is de exporteur van mening dat dit seizoen de weersomstandigheden veel beter waren en dat zal naar verwachting zo blijven. "Als alles gaat zoals we hopen, zal dit seizoen de productie hoger uitkomen dan in het vorige seizoen en we hopen dat de kwaliteit ook goed is, " zei Teo.
Onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk
De exporteur voegde daaraan toe dat de huidige prijzen stabiel zijn omdat Europa nog steeds de productie heeft vanuit Kenia en Peru, Maar wanneer deze landen hun seizoen beëindigen zullen de prijzen iets stijgen, net op tijd voor de komst van de productie vanuit Guatemala op de markt. Echter, de producent erkent dat er veel onzekerheid heerst in de sector. "Het Verenigd Koninkrijk is een van onze belangrijkste markten en door de daling van het pond sterling zullen onze producten duurder worden, wat gevolgen voor ons zal hebben. Hoewel we niet weten hoe en hoeveel. We hopen door te kunnen gaan."

"Wat betreft concurrenten, verzekert Teo dat alles afhankelijk is van het weer, vooral in Afrika. "Op dit moment, lijkt het dat het weer hun mee zit en daarom hebben ze een goed volume met aanvaardbare kwaliteit, maar we zullen moeten afwachten en zien wat er gebeurt."30 jaar vooruitgang
Teo is van mening dat de situatie van de landbouw en economie in Guatemala sterk is verbeterd in de afgelopen 30 jaar. "Hoewel het waar is dat op het platteland van Guatemala werkloosheid heerst, zijn het de Guatemalteekse exporteurs geweest die daar de afgelopen 30 jaar verandering in hebben gebracht. toen ze te exportgewassen zoals erwten begonnen te produceren in de hooglanden van Guatemala" legt hij uit. Volgens de exporteur werden in deze regio's voorheen slechts gewassen voor levensonderhoud geteeld, zoals maïs en bonen. maar dankzij vele bedrijven als Frutesa, worden er nu ook erwten en peultjes geteeld, die de inkomens van meer dan 45.000 telers die momenteel voor hen werken aanzienlijk verbeteren. "Ik denk dat er meer mogelijkheden zijn om te groeien, niet alleen door het uitstekende klimaat en de geografische ligging van Guatemala, maar ook dankzij de ongelooflijke hard werkende mensen, hun toewijding en innovatie in ons land. We verwachten dat deze producten ons helpen de levensomstandigheden van onze mensen te verbeteren"zegt hij.


PMA Fresh Summit
Frutesa zal deelnemen aan de beurs PMA Fresh Summit, die gehouden wordt in de Verenigde Staten; een markt waar het bedrijf binnenkort meer heen wil exporteren. "Wij geloven dat onze 33 jaar ervaring op de Europese markt ons in staat stelt om deze nieuwe markt te betreden. Dit seizoen openen we een nieuwe verpakkingsbedrijf van 0,45 hectare; driemaal zo groot als de huidige, wat ons in staat zal stellen te groeien op de V.S. markt en nieuwe producten op de markt te brengen."

Je kunt Frutesa bezoeken op stand 3373 op de PMA Fresh Summit.


Voor meer informatie:
Luis Fernando Teo - Commercial Officer
Frutesa
Km. 16.5 Carr. San Juan Sacatepéquez, Condominio Industrial Mixco Norte. Lote A-7. Zona 6, Mixco, Guatemala
Tel: (502) 2245-5100
Email: luis.teo@frutesa.com
www.frutesa.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven