Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse SPAR prefereert lokale wortelen en uien

Circa 70 procent van de inwoners van de Oostenrijkse deelstaat Steiermark grijpt in de retail naar lokale producten. Meer dan 85 procent wenst zich op dit gebied een nog groter aanbod. Spar vindt het belangrijk om aan de wensen van de klant tegemoet te komen. Daarom presenteert Spar nu samen met het Landbouwschap Steiermark verdere lokale producten. Naast de Murbodner aardappelen biedt men per direct ook Murbodner wortelen en uien aan.

In totaal biedt Spar in Steiermark reeds meer dan 5.300 producten aan van meer dan 245 leveranciers uit Steiermark. Om de aankoop van lokale producten extra te bevorderen, start Spar samen met het Landbouwschap de tweede ronde van het lokaliteitsprijzenspel, waarbij meer dan 50 prijzen te winnen zijn. De eerste ronde vond reeds in februari 2016 met veel succes plaats.

"Dankzij dit exclusieve partnerschap met de innovatieve Murbodner telers kunnen we de klanten naast de smaakvolle Murbodner aardappelen voortaan ook wortelen en uien aanbieden", zegt Christoph Holzer, directeur van Spar Steiermark en Südburgenland, tevreden.


v.l.n.r. Christoph Holzer (directeur Spar Steiermark en Südburgenland), Franz Titschenbacher (voorzitter Landbouwschap Steiermark), Max Zechner en Thomas Schilhan (Murbodner telers); Foto: Spar

Lokale producten steunen de Oostenrijkse landbouwsector en economie 
Uit een onderzoek van de Johannes-Kepler-universiteit in Linz, in opdracht van de Oostenrijkse hagelverzekering, bleek dat het bruto binnenlands product van Oostenrijk jaarlijks met 3,66 miljard euro stijgt (Steiermark: 730 miljoen euro) en er meer dan 32.600 arbeidsplaatsen ontstaan (Steiermark: 6.500) wanneer 30 procent van de geïmporteerde levensmiddelen vervangen zou worden door levensmiddelen uit eigen land.

Publicatiedatum: