Op donderdag 13 oktober is in het Congrescentrum Papendal in Arnhem de winnaar van de Food Valley Award 2016 bekendgemaakt. Q-Point heeft een aanpak ontwikkeld om voedselverspilling in de horeca- en gastvrijheidsbranche te verminderen en is de trotse winnaar van deze prestigieuze prijs.
De jury is onder de indruk van deze innovatie, waarbij niet alleen door slimme koppeling van systemen en gegevens grote efficiƫntie in werken kan worden behaald, maar waarmee ook een omslag in denken binnen de horeca in gang lijkt te zijn gezet. De ontwikkelde innovatieve aanpak is al positief ontvangen binnen de sector en lijkt uitstekend geschikt voor bredere toepassing. Een uniek initiatief met groot potentieel. Met recht een innovatie die bekroning met de Food Valley Award 2016 waard is.
In opdracht van Koninklijke Burgers' Zoo is Q-Point in 2012 gestart met een project om de hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling in de restaurants te reduceren met 50%. Eerst is begonnen met onderzoek naar het consumptiegedrag van bezoekers. Daarna zijn de processen in de restaurants geoptimaliseerd, waardoor de voedselverspilling flink is teruggebracht. Tevens is er een voorspelprogramma ontwikkeld voor het aantal bezoekers. Het resulteert in een nieuwe manier van werken en denken in de restaurant en het resultaat overtreft alle verwachtingen. De restaurants in dierentuin blijken hiermee 75 procent minder te verspillen en zij realiseren dezelfde omzet met bijna 30 procent minder inkopen. De Apenheul is bij het initiatief aangehaakt en meer bedrijven in de gastvrijheidsbranche hebben interesse getoond.




Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Surseance van betaling aangevraagd door ontwikkelaar eerste selectieve asperge-oogstmachine
- Fotoreportage ALV GroentenFruit Huis op Floriade
- AGF-groothandel Gebrs van Aarle viert zonnig 55-jarig jubileum
- "Hier is echt nog veel meer uit te halen"
- Greenyard haalt 90 miljoen euro op met vastgoedtransactie
Top 5 - afgelopen maand
- "Klokprijzen asperges en aardbeien onder de kostprijs"
- Groente- en fruitbewerkingsmachines, rollend materieel en inventaris van J.M. Levarht & Zonen B.V. in online veiling
- Wit-Rusland heft embargo op invoer van Europese groenten en fruit op
- Fortuna Frutos UK in surseance van betaling
- The Greenery behaalt positief resultaat over 2021, winstuitkering voor leden
Weer
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Tim Boury uit Roeselare wint verrassend derde Michelinster
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-19 McDonald's Taiwan stopt tijdelijk met serveren van Franse frietjes
- 2022-05-18 Burger King Japan biedt gedroogde noedelsnack in plaats van Franse frietjes
- 2022-05-17 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Horecaplatform lanceert marktplaats met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 McDonald's werkt aan volledig vertrek uit Rusland
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 "Ready-to-eat aspergemenu door de brievenbus"
- 2022-05-10 "Teelt van sla in het restaurant"
- 2022-05-03 KFC Singapore stopt met verkoop van Franse frietjes en biedt nu wedges aan
- 2022-04-26 McDonald's Filipijnen serveert alleen kleine porties friet vanwege tekort
- 2022-04-25 Uitgekookt: "Onderzoek wijst uit: consument kiest alleen voor kant-en-klaar op niveau"
- 2022-04-22 Just Eat Takeaway.com verwerkte minder bestellingen in eerste kwartaal van 2022
- 2022-04-20 Zuid-Koreaanse hamburgerketen zoekt fritesleverancier buiten VS
- 2022-04-19 's Werelds langstlevende gorilla viert 65e verjaardag met fruittaart
- 2022-04-13 "Smart catering is de toekomst van bedrijfshoreca"
- 2022-04-12 Corona stimuleerde vooral in de horeca de online verkoop
- 2022-04-11 Limburgse asperges opnieuw groot succes in Zwitserland
- 2022-03-25 Britse McDonald's bevestigt tekort aan tomaten