oogst ongeveer 25% lager

Grote schade aan zoete aardappelteelt in North Carolina

Op 8 oktober trok de orkaan Matthew over North-Carolina,wat gepaard ging met een grote hoeveelheid neerslag en zeer sterke windkracht. Door overstromingen stond een groot deel van de regio blank. Sommige gebieden kregen zoveel als 20 tot 40 cm aan neerslag en een aantal rivieren traden buiten hun overs.De lager gelegen gebieden waren met name vatbaar voor de wateroverlast. Bruggen en wegen werden overspoeld of weggevaagd. Ook werden wegen die niet onder water kwamen te staan getroffen door bomen of elektriciteitskabels die de weg versperren. Momenteel heeft een groot deel van de regio geen elektriciteit meer. 

Oogst 25% lager

"Zoals je kunt verwachten heeft dit grote gevolgen voor de zoete aardappelteelt in North-Carolina en het prognose van het oogstvolume van dit jaar," zegt Steven Ceccarelli van Farm Fresh Produce. Toen de storm langskwam moest er nog 60% van de oogst van het land worden gehaald, "We gingen eerst uit van een recordopbrengst, maar nu moeten we rekening houden met ene afname van ongeveer 25%."De nieuwe opslagplaats van Farm Fresh Produce, Inc.'s had tijdelijk stroom dankzij een generator. "Hierdoor kunnen we de oogst veiligstellen, die we voor de storm binnen hebben kunnen halen. Het zal nog een paar dagen duren voor we in staat zijn om machines en personeel in te zetten om op het veld te zien wat er nog over is. De lager gelegen gebieden zullen sowieso verloren zijn gegaan. De totale schade is echter nog niet duidelijk. Het regelen van logistiek voor de geoogste zoete aardappelen zal moeilijk zijn, wegens de schade aan de wegen."

Een ander probleem is het beperkte tijdsraam waarin de rest moet worden geoogst. "Er zijn nog maar twee weken over in oktober. We verwachten binnenkort dat het gaat vriezen. Als dat eenmaal gebeurt, moeten de overgebleven zoete aardappelen in de grond blijven, omdat ze niet kunnen worden opgeslagen. Ondanks dit zijn we van plan om onze klanten van een goede kwaliteit te voorzien.We gaan vanaf volgende week weer verder met oogst."

Voor meer informatie:
Steven A. Ceccarelli
Farm Fresh Produce
Tel: +1 910 920 9871
steven@farm-fresh-produce.com
www.farm-fresh-produce.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven