Spanje: grote schade door hagel in Castellon

Volgens de Unió de Llauradors (Unie voor Telers) heeft de hagelstorm van 7 oktober ernstige schade aangericht in de gehele gemeente van Torreblanca en bij een aantal delen van Cabanes en Alcalá de Xivert. Met name de citrusteelt van Torreblanca is hierdoor ernstig getroffen.

"Veel fruit is op de grond gevallen. In andere gevallen is de schil van het fruit beschadigd en er is zelfs sprake van schade aan de bomen zelf," aldus een woordvoerder van de belangenorganisatie. Ook is de teelt van een aantal groenten hierdoor aangetast. Dit geldt met name voor de teelt van artisjokken in de volle grond, de tomatenteelt en de teelt van olijven. In sommige gevallen zijn olijven op de grond gevallen.

Volgens de telersunie wordt de schade vergoed door het huidige systeem voor landbouwverzekering, mits de telers hierop zijn aangesloten. Er is al contact gezocht met Agroseguro met het verzoek om onmiddellijk het getroffen gebied te bezoeken, zodat het proces kan worden versneld. "Het is belangrijk dat de schade zo snel mogelijk wordt opgenomen, vooral in verband met de vroegste citrusvariëteiten," aldus de woordvoerder.

Bron: EFE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven