Rechtbank overweegt verkoop Hanjin onderdeel Azië-VS

Als onderdeel van de inspanningen om het noodlijdende Hanjin Shipping vlot te trekken, overweegt de Seoul Central Districs de verkoop van de containeractiviteiten tussen Azië en de VS, meldt Bloomberg.

Het plan is in werking gezet na een gedetailleerde evaluatie van het bedrijf dat onder faillissementsbescherming staat. Daaruit blijkt dat verkoop van verschillende onderdelen meer oplevert, aldus een woordvoerder van de rechtbank. Bij een verkoop worden ook personeel en klanten overgenomen van de dochterondernemingen van de rederij. Ook zouden enkele schepen onder de deal vallen. De rechtbank zal zo spoedig mogelijk een beslissing nemen.

De inspanning om het bedrijf in delen te verkopen komt nadat de curator vorige maand aangaf een volledige verkoop te overwegen. Hanjin vroeg in augustus faillissementsbescherming aan.

De rechtbank van Seoul, die een comité in het leven riep om de zaak te evalueren, heeft nog geen beslissing genomen over de andere onderdelen van de rederij. Hanjin kan zelf nog met een voorstel voor een doorstart komen tot 23 december.

De rechtbank moet nog beslissen hoeveel schepen en hoeveel medewerkers betrokken zijn bij de VS/Azië onderneming. Hanjin telde op 30 juni 1.428 medewerkers.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven