Bulgaren popelen om te leveren

Rusland heeft door boycot AGF tekort

Rusland heeft aangekondigd begin volgens jaar te starten met het inspecteren van 27 Bulgaarse bedrijven die producten naar Rusland zullen exporteren als de boycot opgeheven wordt. De mededeling werd gedaan na afloop van een ontmoeting tussen de Bulgaarse minister van landbouw, Desislava Taneva, en haar Russische ambtsgenoot, Alexander Tkachov, tijdens de 'Golden Autumn' expo in Moskou.

Taneva liet weten dat de Russen toegezegd hebben de inspecties begin volgend jaar in gang te zetten. Het Bulgaarse Voedselveiligheidsagentschap en vele bedrijven hebben al interesse getoond in de de export van producten zodra de boycot wordt opgeheven.

De Russische minister van landbouw liet weten dat zijn land ondanks de boycot de tekorten aan kippen- en varkensvlees met zijn eigen productie heeft kunnen opvangen. Wat betreft groenten en fruit bestaan er echter nog steeds tekorten.

Tkachov vertelde bovendien dat Rusland van plan is de komende vijf jaar minstens €430.000 te investeren in de bouw van grootschalige kassen voor de productie van groenten en fruit en telers de mogelijkheid zal geven tegen gunstige tarieven leningen aan te gaan.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven