Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Jørgen Nielsen, Northern Greens

Nieuwe Deense snackworteltjes

Dit jaar nam het Deense bedrijf Northern Greens voor het eerst deel aan Fruit Attraction in Madrid. Het bedrijf lanceerde onlangs in Scandinavië en Duitsland een nieuwe lijn snackwortelen. Norhtern Greens directeur Jørgen Nielsen en salesmanager Søren Hansen, deelden op de beursvloer hun snackwortelen uit aan bezoekers."De komende drie weken komen we in drie verschillende landen op de markt. Duitsland is een grote markt en is zeer ontvankelijk geweest maar we willen ook nieuwe partners vinden, zowel voor onze biologische als conventionele groenten."

De snackwortelen van Northern Greens zijn anders dan de doorgaans kleinere snackwortelen die al op de markt zijn, omdat zij speciaal hiervoor worden geteeld.

"De wortelen groeien in de volle grond. Nadat we ze getopt hebben worden ze in het najaar afgedekt, zodat we tot eind mei door kunnen oogsten. De wortelen worden met de hand geoogst, wat een tijdrovend werk is. In de koude maanden moet het oogsten snel gebeuren zodat de wortelen niet bevriezen," vertelt Jørgen.

"De wortelen zijn dun, zoals de consument ze het liefste heeft. Het ras, de teeltmethode en de manier van wassen geven de wortelen een lekkere, zoete smaak. Ze zijn zes keer gewassen zodat ze eigenlijk zo gegeten kunnen worden. Desondanks adviseren wij de consument om ze thuis nog een keer te wassen. Bij de verwerking als gemakproduct, is er altijd de noodzaak van koeling. Deze snackwortelen kunnen overal bewaard worden en blijven een week goed."

Terwijl veel bedrijven zich specifiek richten op kinderen als het aankomt op gezonde snacks, is Jørgen van mening dat het Northern Green-assortiment ook uitstekend past in een gezonde voeding voor iedereen. Een aantal retailers heeft de wortelen al een plaatsje in het schap bij de kassa gegeven als gezond alternatief voor snoep en sigaretten.

"Ik ben aangenaam verrast over de positieve reacties die we op ons product krijgen. Ik kan je vertellen dat zodra men onze wortelen geproefd heeft, men ze zeker vaker gaat kopen. Het feit dat ze ook nog eens gezond zijn, is helemaal mooi meegenomen!"

Voor meer informatie:
Søren Terndrup Hansen
Northern Greens A/S
Tel: +45 76 25 00 08

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven