Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fotoreportage CoolFruit

Meer vraag naar Poolse pepers

Net als in andere delen van de wereld hebben kookprogramma's grote invloed op de vraag naar bepaalde groenten en fruit, die niet erg in trek waren een aantal jaren ervoor. Consumenten zien hun favoriete chefkok gerechten klaar maken met groenten als hete pepertjes. Dit zet de mensen thuis ertoe aan om eveneens deze gerechten klaar te maken.Klik hier om de hele fotoreportage te zien van de faciliteit van Cool Fruit.

Andrzej Mierzejewski van Cool Fruit zei dat 3 à 4 jaar geleden zijn bedrijf als een van de weinige kwekerijen in Polen, alleen een variëteit pepers leverde en dit jaar is de vraag in die mate gestegen dat ze nu 5 tot 6 variëteiten leveren.

"Momenteel verzenden we nog steeds kleine hoeveelheden, het is echter duidelijk een veelbelovend product. Ik was dit seizoen werkelijk verrast toen Scandinavische consumenten vragen stelden over de Scovilleschaal en de verschillende pepers die wij bieden. Het was voor het eerst dat ik over deze schaal hoorde en heb het onmiddellijk opgezocht voor hen," deelde Andrzej."Deze vraag past goed bij het nieuwe project dat CoolFruit is gestart met de groothandelaar Cash and Carry, die vraagt naar kleine hoeveelheden van producten met een hoge kwaliteit in plaats van massaproducten.

"Tot nu toe vroegen ze om cherrytomaten en pittige pepers als groene, rode en habanero chocolate. De vraag komt vooral vanuit restaurants en voedingswinkels. De eerste leveringen van de pepers startten in week 38,"zegt Andrzej.

Natuurlijk zijn pepers alles behalve het enige product wat de groenten- en fruit leverancier heeft te bieden. Appels blijft hun belangrijkste product gezien in volumes, gevolgd door blok paprika's en tomaten, courgettes en een breed assortiment aan andere groente en fruit om aan de vraag te voldoen.

Blok paprika's profiteren van het koude weer
Tijdens een recent bezoek, deelde Andrzej mee dat het koude weer de blokpaprika's heeft goed gedaan. Doordat de kou de groei vertraagde, hadden ze de tijd om goed door te kleuren en vorm te ontwikkelen,De ontwikkeling van nieuwe variëteiten en betere technologieën zijn gunstig voor peper telers. De meeste telers in de teeltgebieden rondom Potworów vervingen de traditionele tunnels met houten frames door plastic tunnels met metalen frames. Andrzej zei dat behalve de verbeterde productie de werkcondities voor de arbeiders tijdens de oogst nu ook verbeterd is

"Een aantal jaren terug liep het peper seizoen van half juni tot half oktober. Maar door de nieuwe ontwikkelingen eindigde het seizoen nu pas half november. De export markt loopt nog steeds tot half oktober, daar rond die tijd het Spaanse seizoen start. Het gewas dat daarna geoogst wordt wordt verkocht op de plaatselijke markt. Onze groene pepers zijn de enige uitzondering. Het seizoen van dit gewas loopt tot eind oktober," zegt Andrzej.Strategische locaties
Coolfruit heeft 3 locaties, een kantoor in Ożarów Mazowiecki, niet ver van de Bronisze markt, een locatie op de markt zelf en een pakhuis vlakbij hun teeltgebied in Potworów.

" Een eigen vestiging op de markt in Bronisze is strategisch en stelt ons in staat om ten allen tijden aan bijna alle vraag van onze klanten te voldoen . Wij baseren onze schattingen op de verkoop van het voorgaande jaar, zodat we genoeg op voorraad hebben en we zijn in staat om binnen 24 uur te voldoen aan last minute requests," besluit Andrzeij.

Klik hier om een recente fotoreportage van de faciliteit van CoolFruit te bekijken.

Voor meer informatie:
Andrzej Mierzejewski
Cool Fruit
Tel: +48 795522476+48 795522476
Email: andrzej@coolfruit.pl
www.coolfruit.pl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven