Rob van Opzeeland, Kivits-Drunen:

"Meer kosten, congestie en verstoring na vrachtverbod Merwedebrug"

Tholen - Rijkswaterstaat heeft dinsdag de Merwedebrug bij Gorinchem voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton gesloten. Nadat eerder deze maand de draagbalken van de noordelijke boog haarscheurtjes hadden vertoond, blijkt nu dat de draagbalken van de zuidelijke boog ernstiger gebreken vertonen. Reden voor Rijkswaterstaat om de brug voor zwaar vrachtverkeer te sluiten. Iedere vrachtwagenchauffeur die nu nog over de Merwedebrug rijdt, kan rekenen op een boete van 230 euro

Voor de logistieke dienstverleners op deze route is de genomen maatregel erg vervelend. "Tientallen vrachtwagens van ons maken dagelijks van deze route gebruik. Deze zullen nu meer gebruik gaan maken van de A16 en A2, maar die overgangen zijn al behoorlijk belast. Van de drie mogelijkheden om over het water te gaan, zijn er nu nog twee over. Het zal nog meer congestie en verstoring geven als de 18.000 vrachtwagens zich dagelijks over de andere twee wegen moeten verdelen. Daarnaast brengt het een hoop kosten met zich mee", zegt Rob van Opzeeland van Kivits-Drunen.

"Deze situatie versterkt ook de teneur die al vele jaren bij deze belangrijke logistieke regio in het zuiden actueel is dat er nauwelijks in infrastructuur wordt geïnvesteerd, als dank voor al die accijnzen die geheven worden op vignetten en wegenbelasting. Daar is menig logistiek dienstverlener geïrriteerd over. Natuurlijk gaat veiligheid voor alles, maar we weten al vijftien jaar dat er een oude versleten brug ligt", vertelt Rob. "Wij hebben dagelijks 100 auto's in Nederland rondrijden en zo'n maatregel levert gelijk omrijkosten op in kilometers en uren. Daarom hoop ik dat er snel een oplossing komt, niet alleen voor deze brug maar ook voor het nabijgelegen knooppunt Hooipolder waar het logistiek een groot drama is."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven