Agritrade-platform voor Guatemalaanse telers

Agritrade is een platform dat is opgezet door AGEXPORT, een Guatemalaanse belangenvereniging voor exporteurs. De functie van het platform is om de export van AGF te promoten. Via dit platform wordt onder dezelfde naam ook de grootste handelsbeurs voor de AGF-sector in Centraal-Amerika georganiseerd.De activiteiten van het platform zijn verdeeld in twee werkterreinen:
• Toegang tot markten. Agritrade heeft als doel om de export van landbouwproducten uit Guatemala te verbeteren door deel te nemen in internationale beurzen, producten van hoge kwaliteit te presenteren en door middel van marktonderzoek en handelsmissies.

• Het exportaanbod: AGEXPORT wil de kwaliteit van het AGF verbeteren door via het platform bijeenkomsten op het platteland te organiseren. Deze kleinschalige evenementen helpen duizenden telers om hun producten te introduceren bij exportbedrijven. Ook wordt er via deze meetings workshops gehouden over best practices (GAP), kwaliteit, voedselveiligheid, etc.De Agritrade fair is de som van alle activiteiten die via het platform worden uitgevoerd. De volgende editie is op 23 en 24 maart in Santo Domingo del Cerro in Antigua Guatemala.

Evenementen op het platteland. 
De kleinere evenementen van Agritrade in het platteland helpen telers en exporteurs om met elkaar in contact te komen. Hierdoor kunnen telers hun markt uitbreiden, direct met potentiële klanten in contact komen, hun producten promoten en meer leren over wat de vereisten voor de markt zijn. Ook kan men via deze evenementen professionele conferenties bijwonen, ervaringen uitwisselen met andere telers en technische training en workshops volgen.


Meer informatie:
Agritrade
15 Avenida 14-72, Zona 13, Guatemala
Tel.: (502) 2422-3559 / (502) 2422-3618
E: agritrade@agexport.org.gt
www.agritradecentralamerica.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven