16 en 17 nov ExpoSE en expoDirekt

21ste editie asperge- en bessenbeurs in Karlsruhe

Op 16 en 17 november 2016 zijn de eenentwintigste editie van de Europese asperge- en aardbeienbeurs expoSE, evenals de zesde editie van de vakbeurs voor directe verkoop in de landbouw expoDirekt, de trekpleisters voor circa 6.000 vakbezoekers uit de hele wereld. In het beursgebouw van Karlsruhe presenteren circa 400 internationale exposanten noviteiten en wetenswaardigheden over nieuwe producten en dienstverleningen. Daarmee is het Europa's belangrijkste beurs voor deze branche.

"De twee intensieve beursdagen zijn een belangrijke handelsbijeenkomst en een perfect platform om informatie uit te wisselen. De belangstelling voor de beurs, met name van bezoekers en exposanten uit het buitenland, stijgt jaarlijks", zegt organisator Simon Schumacher van de 'Verband S├╝ddeutscher Spargel- und Erdbeeranbauer' (VSSE).

De beurs wordt op 16 november vanaf 10 uur officieel geopend door onder meer staatssecretaris Gurr-Hirsch van het ministerie van Landbouw Baden-W├╝rttemberg. Aansluitend bekroont de VSSE de zes meest innovatieve bedrijven uit de branche met de Innovation-Award 2016. Op de eerste beursdag, de aspergedag, evenals op het forum voor directie verkoop op de tweede dag, krijgen de bezoekers gratis actuele informatie uit de wetenschap, van adviserende instanties en uit de praktijk te horen. Voor jonge gezinnen met een eigen bedrijf die hun kinderen meenemen naar de beurs, wordt er dit jaar voor het eerst professionele kinderbegeleiding op het beursterrein aangeboden.

Van de 400 verwachte exposanten stamt meer dan 20 procent uit het buitenland. Zij ontmoeten in Karlsruhe telers van groententeelt- en fruitteeltbedrijven, vakbezoekers waarvan circa 15 procent uit het buitenland komt en de grootste teeltbedrijven van speciale culturen van Europa. Dit jaar konden er zo'n 50 nieuwe exposanten voor het beursduo gewonnen worden.

Meer informatie is hier te vinden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven