Dole neemt fruithandelaar TucFrut uit Chili over

Dole Food Company heeft bekend gemaakt het Chileense bedrijf TucFrut en zijn verpakkingsfaciliteiten te hebben overgenomen. TucFrut heeft een areaal van 1.000 hectare waarvan op 660 hectare momenteel appelen, blauwe bessen en kiwi's geteeld worden.

Met de overname van TucFrut kan Dole zijn productaanbod uitbreiden met premium appelrassen en kiwi's. Bovendien zal Dole voor het eerst zelf blauwe bessen produceren in Chili, een categorie die de laatste jaren enorm is gegroeid. De aankoop levert Dole verder nog braakliggende landbouwgrond op.

Naast de aankoop van TucFrut heeft Dole onlangs ook drie druivenbedrijven overgenomen met een gezamenlijk areaal van 600 hectare, waar verschillende nieuwe druivenrassen geteeld zullen worden.

De aankoop past in het beleid van het bedrijf om zijn verpakkings- en verwerkingsinfrastructuur en dienstverlening aan telers te verbeteren. Met deze investering vergroot Dole zijn leveranciersbestand en betrokkenheid bij de Chileense AGF-sector als onderdeel van zijn groeistrategie voor de lange termijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven