Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland in 2015 nog steeds grootste appelimporteur

In 2015 hebben meer dan 160 landen samen 6,6 miljard ton verse appelen geïmporteerd, 7% meer dan in 2014. Ondanks de boycot op de productie uit Westerse landen bleef Rusland de grootste importeur met 880.000 ton, gevolgd door doorvoerland Wit-Rusland, dat 730.000 ton importeerde.

Import in de EU nam met 11% verder af naar 435.000 ton. De VS werd ook een kleine importeur met 153.000 ton, een afname van 26%. Mexico is de vierde grootste importeur met 306.000 ton, een toename van 30%, gevolgd door Egypte met een stabiele import van 250.000 ton in het afgelopen jaar.

Vietnam, Myanmar en Pakistan zijn de nieuwe exportbestemmingen, die steeds belangrijkere volumes afnemen. Het is lastig om in India voet aan de grond te krijgen, omdat de concurrentie van lokale producenten sterk is. China, Hong Kong en Zuid-Korea krijgen steeds meer interesse in hoge kwaliteit appelen.

Een kleinere Europese oogst zou de prijzen van appeltelers hoog moeten houden
De wereldwijde appelproductie in het seizoen van 2015/2016 nam iets toe naar 76,9 miljoen ton. De productie in China nam iets toe, de productie in de VS en de EU nam iets af. Er was minder wereldhandel omdat de vraag vanuit Mexico, Libië, Brazilië en Rusland sterk afnam.
China's productie bleef stijgen met 2,1 miljoen ton naar een totaal van 43 miljoen. Ze maakten gebruik van grond met een hogere opbrengst en het goede weer. De export naar Aziatische markten groeide van 400.000 ton naar 1,2 miljoen ton, in het bijzonder naar Bangladesh en Thailand. Verbeterde productiepraktijken zorgen ervoor dat het concurrentievermogen versterkt wordt. De productie in de VS is echter met 500.000 ton verminderd naar 4,6 miljoen vanwege de weersomstandigheden in de teeltgebieden. De export zal naar verwachting met 256.000 ton dalen tot het laagste niveau van 780.000 in 6 jaar tijd met kleinere zendingen naar Mexico, Indië en andere verre bestemmingen.

Klik hier om meer te lezen op eurofresh-distribution.com.
Publicatiedatum: