Angelo Tjhie, Gautier Semillas:

"Focus in Spanje op sla, courgettes en kleine tomaten"

Tholen - Gautier Semillas kennen we in Nederland hoofdzakelijk van de exclusieve smaaktomaat met de Piccolo als paradepaardje. Toch heeft het veredelingsbedrijf een veel uitgebreider productportfolio. Tijdens de Fruit Attraction toonde Angelo Tjhie (country manager Espana) de veelbelovende rassen voor de Spaanse markt.

"Gautier is in Spanje met name groot in slasoorten. Zo zijn we met onze little gem-variëteiten Derby, Senna en Pirana goed vertegenwoordigd, net als met de rode eikenbladsla Camarde en de botersla Pomery", vertelt Angelo. Volgens hem is het Spaanse sla-areaal vrij stabiel, waarbij de ijsbergsla, romaine-sla en de little gem-soorten het hoofdaandeel vormen.


Angelo Tjhie tijdens de Fruit Attraction

Ook in de courgettes is Gautier goed vertegenwoordigd. "We zijn het bedrijf met de meeste diversiteit in kleur en vorm", vertelt Angelo trots. "Zowel de ronde als lange courgettes hebben we beschikbaar in de groene, gele en lichtgroene variant, zowel voor de teelt in de kas als de vollegrond. Een opmerkelijke is de Amalthée, sinds jaren marktleider in het gebied Sevilla/Cádiz waar deze lichtgroene variant wordt verkozen boven de donkergroene."

Voor de tomaten is het veredelingsbedrijf hoofdzakelijk actief in het kleine segment. "Ook daarin bieden we een grote diversiteit aan kleur met rode, gele en oranje snacktomaten. De Piccolo die elders in Europa erg goed scoort, is klimatologisch in Zuid-Europa een stuk lastiger te telen", vertelt Angelo. En natuurlijk mogen we de Charentais-meloen niet vergeten, een typisch Frans product waar we sterk staan met Alasco en Jenga, respectievelijk in het vroege en late segment."We werken in Spanje met een relatief klein team, bestaande uit zeven man. Ons hoofdkantoor is in Agualdulce (Almeria). We hebben geen eigen veredelingsstation, maar huren bij telers ruimte op hun bedrijf. Het voordeel daarvan is dat we per gewas de meest geschikte locaties kunnen selecteren", besluit Angelo.Voor meer informatie:
Anglo Tjhie
Gautier Semillas
Mob: +34 609 82 7616
angelo.tjhie@gautiersemillas.eu
www.gautiersemillas.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven