Provincie Shaanxi wil 14% van wereldproductie appelen telen

Van 10 tot 16 oktober wordt in Noord-West China in de provincie Shaanxi het eerste International Apple Symposium gehouden. In deze regio wil men eind 2016 ruim 14% van de totale appelproductie in de wereld gerealiseerd hebben.

Tijdens de persconferentie in Peking afgelopen zondag werd duidelijk dat het symposium gehouden wordt in Yangling en Yan'an. Meer dan 1000 vertegenwoordigers van overheden en bedrijven zullen het symposium bezoeken, evenals 150 experts uit meer dan 30 landen en regio's.Bai Qinyi, hoofd van de afdeling Landbouw, vertelt dat de provincie tegen eind 2016 het gebied met appelboomgaarden uitgebreid wil hebben naar 733.333 hectare. Dit zal de appelproductie verhogen naar 11 miljoen ton. Deze oogst zal een kwart van de totale appelproductie in China beslaan.

De provincie heeft zich verder ten doel gesteld de appelproductie verder te verhogen naar 12 miljoen ton tegen het eind van 2020. Volgens de statistieken die zijn vrijgegeven tijdens de persconferentie heeft Shaanxi in de eerste helft van 2016 510.000 ton appels geƫxporteerd naar 80 landen en regio's. In de laatste paar jaar hebben zij nieuwe markten in India, Nepal, Pakistan, Rusland, Bangladesh en Myanmar aangeboord. Dit zijn allemaal landen die op de economische Zijderoute liggen.

Van de 37 miljoen mensen in Shaanxi werken er ongeveer 10 miljoen, 27%, in de appelsector, zegt Qinyi. Hierdoor hebben telers in 44 regio's de armoede vaarwel kunnen zeggen.

Bron: globaltimes.cn

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven