VS: Lagere omzet voor Ahold Delhaize | Coop Sverige onthult nieuw buurtwinkelconcept

Portugese supermarkten investeren in AGF

VS: Village heeft toenemende omzet in vierde kwartaal
Village Super Market had een lichte toename in zijn vergelijkende winkelomzet van het vierde kwartaal, dat op 30 juli afliep. Ook nam de winst toe met 13% dankzij een aantal kostenbesparende maatregelen. De keten beheert 29 ShopRite-vestigingen in New Jersey, Pennsylvania en Maryland. De totale omzet kwam neer op $437,3 miljoen (€392,6 miljoen). Dit is een toename van 7,2%, waarbij rekening wordt gehouden met de extra week van deze periode. De vergelijkbare winkelomzet steeg met 0,6%. (supermarketnews.com)

Walmart vermindert focus op fysieke winkels
Wal-Mart is van plan om zich meer te richten op e-commerce. Het bedrijf waarschuwt zijn investeerders ervoor dat de kosten van dit plan in de komende twee jaar zullen leiden tot een lagere winst. Ook worden er volgens dit plan minder vestigingen geopend. De strategie is erop toegespitst om te concurreren met bedrijven als Amazon.com en Target. (Reuters)

Portugese supermarkten investeren in AGF uit het laagseizoen

Portugese supermarktketens investeren steeds meer in technologische ontwikkeling om de productie van AGF in het laagseizoen te stimuleren. Steeds meer groenten en fruit zijn in langere periodes in de schappen beschikbaar, ongeacht wat voor seizoen het is. Dit geldt met name voor de grote ketens als Pingo Doce en Continente. De telersvereniging van Continente is sinds 2010 verwikkeld in een project waarmee de beschikbaarheid van bepaalde soorten AGF tot langere periodes wordt opgerekt. (esmmagazine.com)

Duitse ketens stoppen met laten rechtszaak tegen overname van Tengelmann 
Een aantal Duitse retailers heeft besloten om de rechtszaak te laten vallen, die was aangespannen met betrekking tot de overname van Kaiser's Tengelmann door Edeka. Volgens vakbond Verdi worden hiermee de banen bij Tengelmann veiliggesteld. De overname door Edeka was in eerste instantie geblokkeerd door de Duitse mededingingsautoriteit, maar dit besluit werd nietig verklaard door de minister van Economische Zaken, Sigmar Gabriel. Zijn voorwaarde was echter wel dat door de overname geen banen verloren mochten gaan. Dit ministerieel besluit werd echter op zijn beurt nietig verklaard door een Duitse rechtbank, nadat concurrerende ketens een zaak tegen dit besluit hadden aangespannen. (Reuters)

VS: Save-A-Lot moderniseert vestigingen
De winkelketen Save-A-Lot heeft zijn assortiment aangevuld met meer nationaal bekende merken. Ook heeft het zijn vestigingen vernieuwd met meer aandacht voor versproducten en zijn er meer winkels geopend. De veranderingen zijn doorgevoerd bij zo'n 1.368 vestigingen verspreid over de gehele VS. Save-A-Lot gaat misschien van eigenaar veranderen. Ook heeft de keten te maken met meer concurrentie in de regio St. Louis, nu Wal-Mart en Ruler Foods daar uitbreiden en een groter marktaandeel willen verkrijgen. (stltoday.com)

Australië: Aldi verlaagt opnieuw prijzen

Aldi heeft opnieuw de prijzen van een aantal producten in zijn assortiment verlaagd. Het gaat dit keer om producten die in de lente-periode in de schappen liggen. In sommige gevallen zijn de prijzen met 25% verminderd. "We concentreren ons liever op ons assortiment van exclusieve merken, dan dat we geld steken in loyaliteitsprogramma's of dure promotieacties," zei een woordvoerder van Aldi. "Hierdoor kunnen we permanent lagere prijzen aan onze klanten aanbieden." Het is verder niet bekend of ook AGF in prijs wordt verlaagd. (news.com.au)

VS: Lagere omzet voor Ahold Delhaize wegens winkelsluitingen
Ahold Delhaize heeft eerder dit jaar 86 Amerikaanse vestigingen moeten sluiten. Dit was op last van de Amerikaanse mededingingsautoriteit in verband met de fusie tussen Ahold en Delhaize. Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt dat deze vestigingen in 2015 goed waren voor $1,4 miljard (€1,26 miljard) aan omzet en voor $88 miljoen (€79,0) aan bedrijfswinst. De 10 winkels in de omgeving van Richmond onder het Martin's-merk die ook gesloten of verkocht moeten worden, waren goed voor een omzet van $240 miljoen (€215,4 miljoen). (supermarketnews.com)

VS: AmazonFresh verlaagt prijs lidmaatschap Prime
Amazon gaat de prijs voor het lidmaatschap van zijn online supermarkt Amazon Prime verlagen. Prime-leden betalen binnenkort nog maar $14,99 (€13,46) per maand voor hun lidmaatschap. Er is verder geen limiet op het aantal bestellingen dat kan worden geplaatst. (techcrunch.com)

Portugese hypermarkten hebben belastingschuld van €15 mln
Volgens de Portugese minister van Landbouw, Plattelandsontwikkeling en Bosbouw, Capoulas Santos, hebben Portugese hypermarkten een belastingschuld van ongeveer €15 miljoen wegens de belasting voor voedselveiligheid. Het bedrag bestaat uit zo'n €9,7 miljoen aan schuld die in 2012 tot 2015 is opgebouwd en €6,3 miljoen voor het fiscale jaar van 2016. (esmmagazine.com)

VK: Amazon opent nieuw distributiecentrum in Daventry

Amazon is van plan om volgend jaar een nieuwe distributiecentrum te openen in Daventry in Northamptonshire. Dit wordt het derde DC van dat jaar, samen met locaties in Doncaster en Tilbury. Er worden voor de nieuwe faciliteiten 300 nieuwe stafleden aangetrokken. (igd.com)

VK: Natoora opent AGF-winkel in winkelcentrum Selfridges
Natoora heeft een zogeheten "winkel binnen een winkel" geopend voor AGF in het winkelcentrum Selfridges. Het winkelconcept borduurt voort op het streven van Natoora om kwalitatief goede groenten en fruit voor iedereen beschikbaar te maken. 
Klik hier om verder te lezen op thegrocer.co.uk.

Zuid-Afrika: aandelenkoers van Pick n Pay neemt toe
De aandelenkoers van Pick n Pay Stores heeft onlangs zijn grootste stijging in twee weken tijd gehad, nu bekend is dat de winst van het eerste halfjaar met 25% is gestegen. Ook reageert de koers van de keten positief op het feit dat de situatie van consumenten zich in de komende maanden zal verbeteren. De keten maakt binnenkort zijn jaarresultaten bekend. (Bloomberg)

Zweden: Coop Sverige onthult nieuw buurtwinkelconcept

Coop Sverige had eerder al de formats van drie verschillende merken gestroomlijnd. Het bedrijf heeft nu ook zijn buurtwinkelformat aangepast. Het nieuwe merk Lilla Coop wordt voor het eerst toegepast bij twee nieuwe buurtwinkels in Malmö en Smygehamn. Vanaf de lente van 2017 wordt het format ook in de rest van Zweden geïmplementeerd. (igd.com)

De mening van Wal-Mart over voedselveiligheid
Klik hier om het artikel te lezen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven