Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yespers en De Verspillingsfabriek dringen fruitverspilling terug

Yespers en De Verspillingsfabriek werken samen aan het terugdringen van verspilling in het fruitsegment. Met gezondere producten ook de voedselketen verduurzamen. Die uitdaging hebben De Verspillingfabriek en Yespers opgepakt en samengebracht in de nieuwe Granola-producten van Yespers.

"Toen we in 2014 begonnen met het merk Yespers was ons doel consumenten met lekkere en gezondere producten te verleiden en op die manier bij te dragen aan het verduurzamen van de voedselketen. Vanuit dat idee zijn we bij de lancering van onze innovatieve en gezondere spreads gaan nadenken over het opnieuw inzetten van diezelfde spreads, mocht er ooit sprake zijn van derving", vertelt Stefan Baecke, directeur van Yespers. "Zo kwamen we intern op het idee om een nieuw soort ontbijtgraan te ontwikkelen: Yespers Granola's. Zo kijken wij tegen het produceren en consumeren van voedsel aan, als een moment om van te genieten en als een oplossing voor meerdere uitdagingen op het gebied van duurzaamheid."

"De receptuur van de granola's is namelijk zo samengesteld dat we onze spreads kunnen hergebruiken", vertelt Patrick Ooms, Head Business Development. "Het resultaat is dat we én een heel nieuw product hebben ontwikkeld én ook een oplossing hebben bedacht voor óf onze eigen reststroom aan fruitspreads óf de reststroom aan fruit van een andere producent. Het was voor ons een logische stap om samenwerking te zoeken met De Verspillingsfabriek van Bob Hutten. Het idee achter De Verspillingsfabriek sluit geheel aan bij onze visie over het omgaan met waardevolle grondstoffen en het in de praktijk brengen van duurzaam produceren en consumeren."

"Tot nu toe werkten we vooral met reststromen van groenten", vertelt Corien Poederbach, Directeur van De Verspillingsfabriek. "Wij waren dan ook blij dat we konden meewerken aan het concept van Yespers. Het biedt ons de kans om nu ook verspilling van fruit tegen te gaan. Onze samenwerking zit op het invullen van de fruitbehoefte van Yespers uit reststromen. Dit kan zijn de recovery van de spreads zelf of het sourcen en selecteren van reststromen fruit uit de markt. De eindproducten zelf zijn helemaal in lijn met waar wij voor staan. Laag in suiker, hoog in voedingswaarden. Gezondere producten voor de consument en verspilling tegengaan. Wat een mooi samenwerkingsproject."
Publicatiedatum: