Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe bulkverpakking voor fruit

Een nieuw, innovatief product voor het geautomatiseerd verpakken van AGF zal worden gepresenteerd tijdens de komende PMA Fresh Summit in Orlando. Volgens Gary Ward, van Johnson Matthey, is het product de toekomst voor vacuüm bulkverpakkingen.

Johnson Matthey ontwikkelde een uniek vacuümfolie dat toepasbaar is in flowpack-machines. "Onze nieuwe Xflow techniek biedt aanzienlijke voordelen," vertelt Gary Ward. "De techniek zorgt voor een verbeterde doorvoer, minder materiaalverbruik en -afval en arbeidsbesparing voor het in bulk verpakken van AGF zoals meloenen, steenfruit en granaatappelen."


De Italiaanse fabrikant van verpakkingsmachines Delfin ontwikkelde het prototype: de Galaxy 1200 dat specifiek ontworpen werd voor het automatische verpakkingssysteem Xflow. De Galaxy 1200 is nu verkrijgbaar bij Main Line Industry, Delfin-dealer in Californië.

"De Galaxy 1200 is geschikt voor alle soorten AGF die in trays verpakt worden. De verpakking is naar behoefte in breedte aanpasbaar," vertelt Alberto Drago van Delfin. "We zijn blij met Johnson Matthey te kunnen samenwerken om de AGF-sector zo'n uitzonderlijke nieuwe verpakkingsoplossing te kunnen bieden, die het verpakproces verbetert en eveneens kostenbesparend is."

Tijdens de PMA-beurs is Johnson Matthey te bezoeken in stand #1917 waar de mogelijkheid om de nieuwe Galaxy 1200 machine voor Xflow uit te proberen, besproken kan worden. "We zullen tijdens de PMA Fresh Summit ook onze nieuwe Xbloom verpakkingslijn presenteren die ontwikkeld werd om het schapleven van rozen en anjers te verdubbelen. Tijdens de PMA geven we graag verdere informatie ten aanzien van het verbeteren en verlengen van de houdbaarheid van verse bloemen en AGF. Tot ziens dus in Orlando," aldus Rani Kadosh, Johnson Matthey, Noord-Amerika.



Voor meer informatie: info@stepac.com
Publicatiedatum: