Nieuw: Buttonhole boerenkool

Zaadproducent Tozer Seeds heeft tijdens Fruit Attraction haar nieuwste innovatie voor de tuinbouwsector gepresenteerd: Buttonhole boerenkool, een gloednieuw ras dat in tegenstelling tot traditionele varianten gekenmerkt wordt door prachtige paarse bladeren in het hart van de kool.


Het seizoen van deze nieuwe groente, die momenteel in het Verenigd Koninkrijk wordt geteeld, duurt van augustus tot november. De kool bezit eigenschappen van verschillende koolsoorten. Tot op heden werd het product alleen nog maar in het Verenigd Koninkrijk door Staples op de markt gebracht en verkocht bij Marks & Spencer. De Britse consument heeft de Buttonhole kool goed ontvangen en de vooruitzichten voor deze nieuwe groente zijn uitstekend. 

"Het is een zeer aantrekkelijk product, zowel qua smaak als qua uiterlijk, en veelzijdig te bereiden, " vertelt Rogers van Tozer Seeds. Bezoekers van de beurs kunnen de groente zelf proeven. Ter gelegenheid van de Fruit Attraction vakbeurs werden er twee recepten bedacht, die ook terug te vinden zijn op de website van het bedrijf: http://www.tozerseeds.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven