Australisch robotcentrum wil de tuinbouw ingrijpend veranderen

De officiële opening van het Horticultural Robotics Centre in Australië onderstreept de vastberadenheid om landbouwtechnologie te aanvaarden, het vergroot het vermogen van de exportcapaciteit en ontwikkelt de toekomstige leiders in deze niet traditionele tak van de landbouw.

Gezeteld in de universiteit van Sydney zal het Horticulture Innovation Centre for Robotics and Intelligent Systems (HICRIS)aanvankelijk opdrachtgever zijn voor 8 miljoen euro aan projecten in de robotica en autonome technologie, die erop gericht zijn de efficiëntie van de tuinbouw te vergroten.


Hort Innovation CEO John Lloyd en de Australische onderminister van landbouw Senator Anne Ruston

Tuinbouwrobots
John Lloyd, de directievoorzitter van het HICRIS, zei dat het centrum de tuinbouwsector zal helpen om de arbeidskosten te verlagen en zich voor te bereiden op de toekomst. "Nog nooit hebben wij dit niveau van innovatie gezien in de tuinbouwsector. Door samen te werken met de Universiteit van Sydney hebben we technologie kunnen ontwikkelen voor identificatie. Hiermee kunnen robots de opbouw van bomen in kaart brengen en autonoom onkruid identificeren en wieden", zegt hij.

"Door het HICRIS zal dit onderzoek worden uitgebreid om de mogelijkheden te onderzoeken om bijvoorbeeld met behulp van geautomatiseerde oogstprognoses het beste moment van de oogst aan te geven. Grondradarsensoren kunnen de hoeveelheid grondwater meten en in kaart brengen. We zijn op zoek naar commerciële partnerschappen om deze nieuwe technologieën beschikbaar te stellen aan telers. De ontwikkeling van standaards en normen om aan voorschriften te voldoen voor de tuinbouwtechnologie zullen ook aan bod komen."

De Hub
Het centrum geeft de huidige en toekomstige generatie telers en landbouwkundige ingenieurs de middelen die ze nodig hebben om hun ideeën te ontwikkelen ten behoeve van de industrie en de Australiërs.

Professor Salah Sukkarieh, directeur O&O van het Australian Centre for Field Robotics aan de universiteit van Sydney bedankte Hort Innovation voor de steun aan het robotica onderzoek en merkt op dat de HICRIS de reputatie van Australië en die van de universiteit op de kaart zet voor de ontwikkeling van wereldwijd leidende technologieën.

"Het HICRIS wordt ondergebracht bij de internationaal erkende universiteit met toegang tot toonaangevende onderzoekers en robotici", zegt hij. Professor Sukkarieh zei dat het centrum aanvankelijk zal bestaan uit zes onderzoekers, vijf doctoraal studenten en zes mensen voor de technische staf. "Het zal de meest getalenteerde techneuten en wetenschappers aantrekken. Het wordt tevens gebruikt voor het trainen van de Australische telers en toekomstige generatie van studenten die gepassioneerd is in het creëren van innovatieve oplossingen om het telen efficiënter te laten verlopen."

Voor meer informatie: horticulture.com.au/research-levy/hicris


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven